Γ.Μπουτάρης: “Το κτίριο της Libertatia κάηκε από δύο αντιφρονούσες ομάδες ΠΑΟΚτσήδων”

Για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη, μίλησε μια μέρα μετά ο Γιάννης Μπουτάρης σε φοιτητές του ΑΠΘ, στο πλαίσιο του #PRESSnext_gen.

Ο κ. Μπουτάρης τόνισε πως παρότι δεν συμφωνούσε με το συλλαλητήριο, έδωσε ρεύμα, άδεια και η TV100 το κάλυψε πολύ καλά. Παράλληλα χαρακτήρισε το “Μακεδονικό” πονεμένη ιστορία, σημειώνοντας πως υπάρχει μεγάλη κακοπληροφόρηση, ενώ είπε πως είναι ψέμα ότι η Μακεδονία είναι μία.

“Είναι πονεμένη ιστορία γιατί το κακό ξεκινάει από την κακοπληροφόρηση. Λένε ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Είναι ψέμα. Είναι τρεις. Αυή που έχουμε εμείς είναι η μία, η δεύτερη είναι αυτή που είναι στην ΠΓΔΜ και η τρίτη αυτή στη Βουλγαρία”, τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

Όσον αφορά το όνομα της γειτονικής χώρας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τόνισε πως δεν συμφωνεί με το βόρεια αλλά με το νέο, επισημαίνοτας πως δεν έχουμε να φοβηθούμε ότι θα μας κλέψουν την ιστορία.

“Το άνω και το βόρεια Μακεδονία δηλώνει πως υπάρχουν δύο χώρες. Το νέα δηλώσει μια καινούργια χώρα. Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε να μας κλέψουν την ιστορία. Η ιστορία δεν μπορεί να κλαπεί. Αυτοί γίνονται καραγκιόζηδες. Η πλατεία τους είναι σαν λούνα παρκ”, ανέφερε.

Ακόμα ο κ. Μπουτάρης μίλησε για τη χθεσινή εμπρηστική επίθεση στο κτίριο όπου στεγάζεται η κατάληψη “Libertatia” στη Λεωφόρο Στρατού, τονίζοντας πως, “η επίθεση έγινε από ΠΑΟΚτσήδες σε ΠΑΟΚτσήδες”.

“Το κτίριο κάηκε από δύο αντιφρονούσες ομάδες ΠΑΟΚτσήδων. Οι μισοί ήταν υπερεθνικιστές, οι οι άλλοι ήταν αναρχικοί. ΠΑΟΚτσήδες. Μαλώνουν μεταξύ τους. Με κυριο αντικειμενο που τους συνδεει να ειναι ο ΠΑΟΚ. Αλλά έχουν διαφορετική αντίληψη για τον ΠΑΟΚ και τους βάλανε φωτιά” σημείωσε χαρακτηριστικά.

_______________

* Thestival.gr