Φυλακές Κορυδαλλού: Αρνητικό το τεστ για Covid-19

Αρνητικά τα αποτελέσματα των τεστ σε κρατουμένους των φυλακών Κορυδαλλού.

Το θετικό δείγμα από 35άχρονο Λίβυο κρατούμενο ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό κατά τη μεταφορά του στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, για προγραμματισμένες εξετάσεις, μετά από ενοχλήσεις στο λαιμό, προκάλεσε τα άμεσα αντανακλαστικά στο Νοσοκομείο και στις φυλακές Κορυδαλλού και οι κρατούμενοι της Β πτέρυγας, τέθηκαν σε προσωρινό περιορισμό. Ο 35άχρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Σωτηρία, υποβλήθηκε σε επαναληπτικό έλεγχο, το οποίο ήταν αρνητικό στον ιό.

Ωστόσο με δεδομένο ότι είναι σε εξέλιξη η δίκη του Noor 1, και στη πτέρυγα Β του Κορυδαλλού, κρατείται Ιρανός, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για την υπόθεση, υποβλήθηκε στο τεστ για Covid-19 και βγήκε αρνητικός, οπότε και θα παραστεί κανονικά στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, όπου διεξάγεται η δίκη.

Ανακοίνωση σχετικά με το αρνητικό αποτέλεσμα στον Λίβυο κρατούμενο του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, εξέδωσε η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής, και μεταξύ άλλων σημειώνεται “Άμεσα εφαρμόσθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι σύμφωνα με τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. (καραντίνα κρατουμένων και προσωπικού, απολυμάνσεις, λήψη δειγμάτων για εξέταση κ.λπ.). Με τον στρατηγικό μας σχεδιασμό στον τομέα της ενίσχυσης του επιπέδου της υγείας στα Καταστήματα Κράτησης, καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, τόσο κατά την περίοδο της καραντίνας, όσο και κατά τη σταδιακή άρση των μέτρων, ελήφθησαν έγκαιρα, συντονισμένα και αποτελεσματικά προληπτικά μέτρα προς τον σκοπό της αποφυγής επιβεβαιωμένου κρούσματος εντός των Φυλακών”.