Όλη η αλήθεια για τα περιπολικά μέσω ΕΣΠΑ και τη μεγάλη στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην ΕΛ.ΑΣ.

Κείμενο θέσης Αστυνομικού συνδικαλιστή της ΓΑΔ ΘΣΝ

Σταχυολογώντας την χθεσινή ειδησεογραφία, μία σημαντικότατη είδηση πού αφορά τον γερασμένο στόλο περιπολικών της συμπρωτεύουσας που ανανεώνεται μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, φιγουράρει στις πρώτες θέσεις των ειδήσεων, μίας και θα ανακουφίσει έστω και λίγο το τεράστιο ζήτημα που έχουμε πολλάκις στηλιτεύσει ακόμη και με ερωτήσεις στη βουλή, ως συνδικαλιστικός οργανισμός.
Η Περιφέρεια συνεχίζει έμπρακτα να στηρίζει τον οργανισμό της ΕΛ.ΑΣ. αφουγκραζόμενη τις ανησυχίες που εκφράσαμε για ένα πακέτο θεμάτων, δια ζώσης σε συναντήσεις μας, με τον ίδιο τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Πιο συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει:
“Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα η παράδοση 35 νέων περιπολικών Hyundai i30 1,6ltDiesel115hp, στα πλαίσια ανανέωσης του στόλου της.
Πρόκειται για οχήματα τόσο υπηρεσιακού όσο και ελεύθερου χρωματισμού, όπου στο σύνολό τους θα διατεθούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με σκοπό την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών.
Τα οχήματα αυτά αποκτήθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 «Ενεργητική Οδική Ασφάλεια»”

Βέβαια ο συνδικαλιστικός μάς αγώνας μέχρι την χθεσινή δικαίωση δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα…
Κάποιοι που σήμερα υποκριτικά εκθειάζουν την περιφέρεια για τις ενέργειες της, που βέβαια δεν σταματούν στα συγκεκριμένα μόνο οχήματα που παραδόθηκαν προς χρήση και οι οποίες δίνουν λύση στο διαχρονικό πρόβλημα του στόλου των οχημάτων, πριν λίγο καιρό και συγκεκριμένα στις 19-02-2020 κατά την συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΑΥΘ είχαν προτείνει να καταγγελθεί με κάθε δυνατό τρόπο και μέσον η δήθεν αδιαφορία της τελευταίας για το θέμα της μη συμπερίληψης περιπολικών οχημάτων στα προγράμματα του ΕΣΠΑ!
Οι εξελίξεις τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα βγάζοντας στη φορά το πραγματικό συνδικαλιστικό τους προσωπείο.

Λάζαρος ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ
Μέλος του ΔΣ της Ε.Α.Υ.Θ.
Αντιπρόσωπος στην ΠΟΑΣΥ
Μέλος του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης.