Φωτογραφικό υλικό διέρευσε στο διαδίκτυο και φέρεται να απεικονίζει τη νεαρή Ειρήνη που κρατείται στο Χονγκ Κονγκ (Φωτο)

Φωτογραφικό υλικό από το ταξίδι της Ειρήνης Μελισσαροπούλου στην Αφρική, πριν συλληφθεί στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ και οδηγηθεί στις φυλακές, με κατηγορίες για εμπορία ναρκωτικών.

ΜΟΝΤΕΛΟ_ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ_ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ_ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΥΛΛΥΨΗ

Η 21άχρονη -σήμερα – Ειρήνη Μελισσαροπούλου, πλεον κρατείται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, ενώ από τις 23 Νοεμβρίου του 2017 βρίσκεται στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ, αντιμέτωπη πολύ σοβαρές κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών, καθώς κατασχέθηκε στη χειραποσκευή της ποσότητα 2,6 κιλών κοκαϊνης.

Στο διαδίκτυο, από ψευδόνυμο “avantar” προφιλ στα κοινωνικά δίκτυα, αναρτήθηκαν φωτογραφίες στις οποίες φέρεται να απεικονίζεται η Ειρήνη- η γνησιότητά τους τίθεται υπό διερύενηση- στο ταξίδι της στην Αφρική- στην Αιθιοπία, την Αντίς Αμπέμπα- τον αμέσως προηγούμε σταθμό της και λίγο πριν συλληφθεί στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κόνγκ.

Στις φωτογραφικές αποτυπώσει η νεαρή κοπέλα η οποία απεικονίζεται, διακρίνεται να διασκεδάζει με ντόπιους σε μπαρ,  και σε κάποιο σπίτι, ενώ στις περισσότερες φωτογραφίες διακρινεται να κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών.  Δείχνει ευδιάθετη και άνετα στο περιβάλλον – όσο μπορεί να αποτυπωθεί σε μια φωτογραφική απεικόνιση η διάθεσή – και να διασκεδάζει. Σε περίπτωςη που προκύψει ψηφιακή ταυτοποίηση για το φωτογραφικό ύλικό, ότι όντως το πρόσωπο που απεικονίζεται είναι η Ειρήνη Μελισσαροπούλου, εχει ενδιαφέρον αν διακριβωθεί και ποιος είναι ο “διαρροέας” του υλικού και με ποια σκοπιμότητα διέρρευσε το επίμαχο υλικό στο διαδίκτυο.

Σε προγενέστερη δήλωσή του ο συνήγορος της 21άχρονης, Σάκης Κεχαγιόγλου είχε αναφερθεί στις συνθήκες κράτησησής της, στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης: «Η μεταγωγή της Ειρήνης σε γυναικείες φυλακές ήταν υποχρεωτική λόγω της συμπλήρωσης του 21ου έτους της ηλικίας της. Οι συνθήκες του περιβάλλοντος είναι καλές και εώς τώρα δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα. Βρίσκομαι σε συνεχή επαφή με του δικηγόρους που θα την υπερασπιστούν στη δίκη της, που είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 7 Μαρτίου. Η ίδια διακηρύσσει την αθωότητά της και ελπίζει ότι οι ένορκοι και οι δικαστές θα αντιληφθούν ότι υπήρξε θύμα επιτήδειων, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την ηλικία, την απειρία και την αθωότητά της. Οφείλω, να επισημάνω ότι όταν κάποιος συλλαμβάνεται έχοντας στην κατοχή του την ποσότητα με την οποία συνελήφθη η Ειρήνη, αντιμετωπίζει -στην περίπτωση που κριθεί ένοχος- βαρύτατες ποινές κάθειρξης, σύμφωνα με τους εκεί ισχύοντες νόμους. Θεωρώ λοιπόν την υπόθεση δύσκολή με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά».