“Σύλληψη με την κατηγορία της παράβασης του Νόμου περί ναρκωτικών σε χώρες που το Νομικό πλαίσιο επισείει βαρύτατες ποινές για τους παραβάτες”

Η σύλληψη του 19άχρονου μοντέλου από την Μυτιλήνη στο Αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ από τις Τελωνειακές Αρχές καθώς βρέθηκε να μεταφέρει σε κρύπτη στη  χειραποσκευή της 2,6kg κοκαΐνη έχει προκαλέσει αίσθηση και συζητήσεις στα κοινωνικά δίκτυα.

9ac46d2c-ceb3-11e7-986f-48a2e310a482_1280x720_122024

Η σύλληψη της 19άχρονης Ελληνίδας, Ειρήνης Μελισσαροπούλου, τη Δευτέρα (20/11) στο Αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ και η προφυλάκισή της, εγείρει σχόλια και αντιπαραθέσεις.

Ο Αστυνομικός πατερας της 19άχρονης, δηλώνει ότι ενημερώθηκε για τη σύλληψη της κόρης του, από αναρτήσεις στο Διαδίκτυο ενω ανέθεσε τη νομική της εκπροσώπηση, στον ποινικολογος Σάκη Κεχαγιόγλου, ο οποίος χαρακτήρισε την πελάτισσα του, “θύμα περιστάσεων”.

Στα κοινωνικά δίκτυα ωστόσο, η είδηση σχολιάστηκε από τους χρήστες με διαφορετικές παραθέσεις. Η ακόλουθη ανάρτηση αναφέρεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις συλλήψεων με την κατηγορία της παράβασης του Νόμου περί ναρκωτικών σε χώρες στις οποίες το εγχώριο Νομικό πλαίσιο είναι ιδιαιτέρως αυστηρό και επισείει βαρύτατες ποινές για τους παραβάτες.

ΧΟΝΓΚ_ΚΟΝΓΚ_ΚΟΚΑΙΝΗ

“1. Το 2002 Αγγλίδα (μοντέλα) συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Βομβάης γιατί στη χειραποσκευή της (μικρό σακίδιο ίδιο με αυτό που είχε η 19χρονη ελληνίδα που συνελήφθη στο Χονγκ Κόνγκ) βρέθηκαν 1,4 κιλά κοκαΐνης. Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών αλλά το αγγλικό γραφείο δικηγόρων που είχε αναλάβει την υπόθεση κατάφερε να την απελευθερώσει μετά από 5 χρόνια φυλάκισης (συν την προφυλάκιση)
2. Το 2006 άγγλος φοιτητής συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Βομβάης με 700 γρ κοκαΐνης. Μετά από “ασυνήθιστα μεγάλη” προφυλάκιση, καταδικάστηκε τελικά σε κάθειρξη 10 ετών και παραμένει μέχρι σήμερα κρατούμενος.
3. Το 2008 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, (που ακόμα κι αν βρεθεί ίχνος ναρκωτικών ουσιών σε εξέταση αίματος για χρήση πριν καν εισέλθεις στη χώρα καταδικάζεσαι), άντρας φυλακίστηκε για 4 χρόνια επειδή είχε βρεθεί επάνω του κόκκος χασίς βάρους 0,003 γραμ. που προφανώς παράπεσε από κάποιο τσιγαριλίκι που έκανε πριν ταξιδέψει.
4. Το 2008, Ελβετός αγόρασε σε κατάστημα του αεροδρομίου Χήθροου ένα κουλουράκι με παπαρουνόσπορους τα οποία πωλούνται νόμιμα. Τρεις σπόροι κύλησαν στα ρούχα του και όταν έφτασε στο Ντουμπάϊ, εντοπίστηκαν στον έλεγχο και φυλακίστηκε για 4 χρόνια”, καταλήγει την παράθεσή του, στα κοινωνικά δίκτυα.