«Φασεϊσμός Και Τραποκρατία»: Καυστικό και σπαρταριστό κόμικ για την ελληνική μουσική σκηνή

«Fake» και θλιβερά πρότυπα της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας, στηλιτεύει καυστικά το κόμικ που κυκλοφόρησε και ετοιμάζεται για τη συμμετοχή  στη έκθεση κόμικ «ATHENS CON»

Ο φασέος mc ΚΑΛΟΗΘΗΣ ΟΓΚΟΣ, ο τράπερ SHIT BOY και οι έφηβοι MC Γιωργάκης και Soula Οfficial είναι οι ήρωες που δημιούργησε η γραφίδα του Θοδωρή Παπαδημητρίου, “εκφράζονται” σε κείμενα του Σέξπυρ, και μπερδεύονται σε καταστάσεις που πολλοί θα γελάσουν, αλλοι θα ταυτιστούν, ή θα τσαντιστούν ωστόσο στόχο έχει να αφυπνιστούν..

Ξεφυλλίζοντας το κόμικ «Φασεϊσμός Και Τραποκρατία», απολαμβάνεις το καυστικό χιούμορ, αναγνωρίζεις «συμπτωματικές» καταστάσεις και πρόσωπα του σήμερα που συγκεντρώνουν για κάποιο αδιόρατο λόγο.. εκατομμύρια views στις διαδικτυακές πλατφόρμες.

«Η έλλειψη ειλικρίνειας και η δημιουργία πλασματικών εικόνων αποτελεί χαρακτηριστικό του Έλληνα καθώς λατρεύει και να πράττει και να λατρεύει τις συγκεκριμένες καθημερινές παθογένειες. Τη δεκαετία του ’80 ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ και τιτάνιος Ανδρέας γόνος οικογένειας με υψηλό κοινωνικό status χόρευε ζεϊμπέκικα για να ταυτιστεί και να πείσει το λαό ότι είναι ένας από αυτούς, καθώς ζει ως πρώιμος φασέος τις ίδιες φάσεις μαζί τους.

Από την άλλη ο θρυλικός Κωνσταντίνος Καραμανλής προερχόμενος από τις ταπεινές Σέρρες, ήθελε να πείσει με τις παρτίδες golf και τον τρόπο ζωής του τους πλουσιοπάροχους και βισματικά εξαρτημένους ψηφοφόρους της Νέας Πλουτοκρατίας ότι είναι ευγενής και ο πρώτος και καλύτερος. Μετά από περίπου 40 χρόνια η ιστορία επαναλαμβάνεται. Η μουσική έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και το hip hop σε όλες του τις μορφές παράγει τους νέους λαϊκούς ήρωες.

Έτσι, προσαρμοστήκαμε. Οι φασέοι mc’s ενωμένοι σε συνδικαλιστικά παρεάκια που φέρουν την πραγματική αλήθεια που αν δεν την ακολουθείς θα σε λιντσάρουν τα οπαδά και δε θα δεις φασεϊκό φεστιβάλ ούτε με κιάλι, ευαγγελίζονται πως δεν έχουν μια, ενώ στην πραγματικότητα χέζονται στο τάλαρο. Οι τράπερς από την άλλη ως παιδιά προερχόμενα από δύσκολα εφηβικά χρόνια και επικίνδυνες γειτονιές, διαφημίζουν τα υπέρογκα πλούτη τους μη έχοντας το τίποτα γιατί και αυτό νοικιασμένο θα είναι για τις ανάγκες κάποιου κλιπ. Έτσι η έμπνευση έπαιξε μπάλα σαν τον Χατζηπαναγή από μόνη της και η ιδέα του ΦΑΣΕΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΟΚΡΑΤΙΑΣ πήρε σάρκα και οστά ξεκοκαλισμένου κοτόπουλου από σουβλατζίδικο στο κέντρο της Βραυρώνας».

Το κόμικ «Φασεϊσμός Και Τραποκρατία», σε κείμενα Σέξπυρ και εικονογράφηση – επιμέλεια παραγωγής του Θοδωρή Παπαδημητρίου, έρχεται σε συνέχεια των videoClips του Σεξπυρ, «Νιώθω έντομα» με αναφορές στο φασεϊσμό και του «CHERNOBYL» με αναφορές στην Τραποκρατία.

Η επίσημη παρουσίαση του κομικ «Φασεϊσμός Και Τραποκρατία», έρχεται στις 22 Νοεμβρίου 2019 στα UNDERGROUND STUDIOS στο Περιστέρι (Εθν. Μακαρίου 17) ενώ από τις 30 Νοεμβρίου έως την 1 Δεκεμβρίου θα δώσει το παρών στη μεγαλύτερη έκθεση ποπ κουλτούρας ATHENS CON στο γήπεδο TAEK WO DO στο Φάληρο.