Κανέλλος Νικολάου: “Η τρομοκρατία μεταλλάσσεται, η φύλαξη στόχων παραμένει σταθερή”..

Με αφορμή τις συλλήψεις απο την Αντιτρομοκρατική σχόλιο του ΓΓ ΕΑΞΙΑ της ΕΛΑΣ*

Παρά τη μετάλλαξη της εγχώριας τρομοκρατίας, η Ελληνική Αστυνομία με αιχμή του δόρατος τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, τη γνωστή Αντιτρομοκρατική, και τη σημαντική βοήθεια από τους εξειδικευμένους επιστήμονες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, επέφερε ένα ακόμα σημαντικό χτύπημα στους αμετανόητους και επικίνδυνους τρομοκράτες.

Ύστερα από τις οργανωμένες κοινές δράσεις Υπηρεσιών συνελήφθησαν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Στο κρησφύγετο – γιάφκα τους βρέθηκε οπλισμός με τον οποίο είχαν προσπαθήσει πολλάκις να αφαιρέσουν τη ζωή αστυνομικών, κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας των. Με αυτόν τον οπλισμό σχεδίαζαν να ενεργήσουν νέο τρομακτικό χτύπημα και να προσπαθήσουν να πλήξουν το κύρος της χώρας μας.

Τα θερμά μας συγχαρητήρια στην Αντιτρομοκρατική για τη μεγάλη τους επιτυχία. Με τη σύλληψη τους περισσότερο δικαιώνονται οι αστυνομικοί που είχαν στοχοποιηθεί και είχε κινδυνέψει η ζωή τους.

Με αφορμή τη σύλληψη τρομοκρατών, ωστόσο, γίνεται επίκαιρο το αίτημα μας για την αναγνώριση του επικίνδυνου της εργασίας μας και την αλλαγή του τρόπου φύλαξης των στόχων. Ο σταθερός σκοπός – αστυνομικός που μετατρέπεται σε «στόχο» για τους επίδοξους αιμοσταγείς τρομοκράτες θα πρέπει να σταματήσει. Είναι επιβεβλημένη η αλλαγή του τρόπου φύλαξης των σταθερών στόχων. Ο επανασχεδιασμός και η ομαδοποίηση των στόχων με την ταυτόχρονη εκμετάλλευση της τεχνολογίας θα έχει μόνο πολλαπλά θετικά αποτελέσματα.

Ας το αποφασίσουμε και ας το υλοποιήσουμε. Επίσης, ας ψηφίσουν ως ιδιώνυμο τις επιθέσεις εναντίων αστυνομικών που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία με ποινές που δεν θα αναστέλλονται και δεν θα μετατρέπονται. Ας γίνουν πράξη οι υποσχέσεις και τα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη. Εκ των υστέρων κροκοδείλια δάκρυα σε περίπτωση δυστυχήματος με θύμα αστυνομικό, που στατιστικά έχει μεγάλες πιθανότητες να συμβεί, δεν θα πείσουν κανέναν για την αγάπη τους και το ενδιαφέρον τους για μας.

______________________

* Άρθρο του Κανέλλου Β. Νικολάου, Γ.Γ. της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής της ΕΛ.ΑΣ.