Φάληρο: Πέρασε το συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς στα ελληνοαλβανικά σύνορα ο Αλβανός «βιαστής με το τατουάζ»

Πέρασε τον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς στα ελληνοαλβανικά σύνορα ο 45χρονος Αλβανός που ακούει στο όνομα Spartak και ταυτοποιήθηκε ως δράστης δύο επιθέσεων και ενός βιασμού στο Παλαιό Φάληρο

 Την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψής για τον 45χρονο Αλβανό που ακούει στο όνομα Spartak D. σε συνεννόηση με τις Αλβανικές Αρχές, προετοιμάζουν οι Ελληνικές Αρχές μετά την ταυτοποίηση με γενετικό υλικό και αναγνώριση από τις δύο γυναίκες θύματά του.

Ο 45χρονος Spartak D. από την Αλβανία βαρύνεται με τις κατηγορίες του βιασμού και μιας απόπειρα με χρήση βίας, απειλή όπλου και αρπαγή. Σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr, από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών στα στοιχεία 45χρονου Αλβανού, διακριβώθηκε ότι τέσσερις ημέρες από τη καταγγελία της 34χρονης για βιασμό, πέρασε το συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς στα ελληνοαλβανικά σύνορα τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης (27/10-01.00). Στο ταξίδι του, τον συνόδευαν δύο Αλβανοί από το Φιέρι, και είχε προορισμό την πόλη Βλόρα (καταγωγή της μητέρας του) στον Αυλώνα.

Πηγές από τη Αστυνομίας του Αργυρόκαστρου επιβεβαιώνουν ότι ο 45χρονος Αλβανός εισήλθε στο αλβανικό έδαφος μέσω του σταθμού διαβατηριακού ελέγχου καθώς δεν υπήρχε καμία σήμανση από τις Ελληνικές Αρχές .

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης της Αλβανίας Γκέντσι Μουλάι σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αμέσως μετά την ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία, η Αλβανική Αστυνομία αναζητά τον 45χρονος Αλβανό, για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, προς έκδοσή του στην Ελλάδα, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής αποτέλεσμα .

Τα βιομετρικά χαρακτηριστικά του Αλβανού Spartak D. «βιαστή με το τατουάζ», είχαν καταγραφεί σε κάμερες ασφαλείας και είχαν περιγραφεί στις καταθέσεις των δύο γυναικών θύματα στις επιθέσεις που ενήργησε. Τα αποτελέσματα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια με δείγματα γενετικού υλικού από το όχημα της 24χρονης και τα ρούχα της 34χρονης έχουν ταυτοποιηθεί με πειστήρια που κατασχέθηκαν από το διαμέρισμα της μητέρας του, όπου διέμενε ο 45χρονος Spartak D. από την Αλβανία.

Από τις περιγραφές των θυμάτων ο 45χρονος Spartak D. είχε καλή διατύπωση της ελληνικής γλώσσας, με καστανό χρώμα μαλλιών κοντοκουρεμένος, με λευκή επιδερμίδα, εύσωμος και με ύψος 1,65 με 1,70. Και οι δύο γυναίκες είχαν αναφερθεί στο τατουάζ που φέρει στο δεξί του χέρι ο Αλβανός βιαστής, ενώ στο δεξί του πήχη φέρει εμφανές τατουάζ με δύο παράλληλες γραμμές σε “βραχιόλι”. Και στις δύο επιθέσεις ο βιαστής του Φαλήρου, φορούσε μαύρο τζιν παντελόνι, μαύρο κοντομάνικο μπλουζάκι και μαύρα αθλητικά παπούτσια .