Ευελπίδων: Ποινική δίωξη στους συλληφθέντες ΑΝΤΑΡΣΥΑ- Υπό κράτηση το μέλος του “Επαναστατικού Αγώνα”

Ποινική δίωξη στον 24άχρονο ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σε “αλληλέγγυους” για την επίθεση στους Αστυνομικούς στα Σεπόλια και τα επεισόδια στο ΑΤ Κολωνού, καθώς και στον καταδικασμένο για τον Επαναστατικό Αγώνα, ο οποίος συνελήφθη σε όχημα στο κέντρο της Αθήνας να μεταφέρει κοντάρια κράνη και αντιασφυξιογόνες μάσκες

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες στα επεισόδια με επίθεση στους Αστυνομικούς έξω από το ΜΕΤΡΟ Σεπόλια (17/11), ο οποίος σε βάρος του 24άχρονου ΑΝΤΑΡΣΥΑ , άσκησε ποινική δίωξη , για παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοΐο, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εξύβριση λόγω και έργω, βία κατά υπαλλήλου και πρόκληση σωματικής βλάβης. Ποινική Δίωξη, άσκησε ο Εισαγγελέας και σε τρεις “αλληλέγγυους” φίλους του 24άχρονου για παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοϊό, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απόπειρα ελευθέρωσης κρατουμένου, διατάραξη λειτουργίας Υπηρεσίας, για την επίθεση και τα επεισόδια που προκάλεσαν στη συνέχεια στο ΑΤ Κολωνού όπου παρέμεινε κρατούμενος.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο το οποίο ανέβαλε την εκδίκαση προκειμένου να κληθούν να καταθέσουν οι Αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στην υπόθεση.

Ενώπιον του Εισαγγελέα το πρωί της Τετάρτης (18/11) οδηγήθηκε επίσης και ο 40άρονος ο οποίος συνελήφθη σε όχημα στο κέντρο της Αθήνας να μεταφέρει κοντάρια κράνη και αντιασφυξιογόνες μάσκες καταδικασμένος σε πολυετή κάθειρξη ως μέλος του “Επαναστατικού Αγώνα” έχοντας αναλάβει την πολιτική ευθύνη της Τρομοκρατικής Οργάνωσης. Σε βάρος του, ο Εισαγγελέας, άσκησε Ποινική Δίωξη για παράνομη οπλοφορία, παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο και έλαβε προθεσμία για αύριο, Πέμπτη (19/11), ενώ θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι να δικαστεί.

Κατά την προσαγωγή των συλληφθέντων στην Εισαγγελία, “αλληλέγγυοι” και άτομα του “χώρου” τους ανέμεναν σε δήλωση στήριξης φωνάζοντας συνθήματα των αντιεξουσιαστών κατά της Αστυνομίας. Η μητέρα του 24άχρονου κατήγγειλε αστυνομική βία σε βάρος του γιου και της 22άχρονης κόρης της, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, “Ζήσαμε τη σιδερένια φτέρνα του κατασταλτικού κράτους”, ενώ δήλωσε υπερήφανη για τα παιδιά της.