Εξώδικη Δήλωση και αξιώσεις από το ΓΓ ΣΕΦΕΑΑ με αίτημα την απόσυρση δημοσιεύματος.. που δε δημοσιεύεται στο NantiaReport.gr

Με εξώδικη δήλωση- διαμαρτυρία, μέσω του νομικού του εκπροσώπου, ο ΓΓ ΣΕΦΕΑΑ εγείρει αξιώσεις και ζητεί την απόσυρση άρθρου, το οποίο δεν έχει αναπαραχθεί από το NantiaReport.gr

Με αποδέκτη «Το Διευθυντή έκδοσης της ιστοσελίδας σας» και «το νομικό πρόσωπο που διαχειρίζεται την ιστοσελίδα σας», απεστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του NantiaReport.gr (16/11) εξώδικη δήλωση- διαμαρτυρία που φέρει εντολέα το ΓΓ ΣΕΦΕΑΑ, Στράτο Μαυροεϊδάκο, στην οποία ζητείται η απόσυρση άρθρου σε πρόσφατη υπόθεση που τον αφορά.

Ωστόσο το παράδοξο είναι ότι στο NantiaReport.gr για την υπόθεση υπάρχουν δύο δημοσιεύεις, η αρχική (10/11) με τίτλο «Μήνυση από ένστολο σε συνδικαλιστή της ΕΛΑΣ- Αναζητήσεις έχουν εκδοθεί στα στοιχεία του» και την επόμενη ημέρα (11/11), ανάρτηση με τίτλο «Αναζητείται ο ΓΓ ΣΕΦΕΑΑ στα όρια του αυτοφώρου μετά από μήνυση Ειδικού Φρουρού».

Και στις δύο αναρτήσεις το περιεχόμενο περιλαμβάνει πληροφορίες από αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr με αναφορά σε στοιχεία πρωτογενούς ρεπορτάζ και δεν περιλαμβάνονται υλικό από αναπαραγωγή άλλων διαδικτυακών ιστότοπων αστυνομικής θεματολογίας, καθώς επίσης οι φωτογραφίες που συνοδεύουν τα δημοσιεύματα, αποτελούν αρχειακό φωτογραφικό υλικό ευρείας αναπαραγωγής χωρίς να περιλαμβάνουν προσωπικά δεδομένα ή απεικονίσεις προσωπικού χαρακτήρα.

Ωστόσο στην εξώδικη δήλωσή του ο ΓΓ ΣΕΦΕΑΑ ζητεί «εντός δύο ωρών από τη λήψη της παρούσας, απομακρύνετε το επίμαχο δημοσίευμα από την ιστοσελίδα σας.
ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ θα καταθέσω άμεσα εις βάρος σας τόσο έγκληση ενώπιον των αρμόδιων ποινικών Δικαστηρίων για τα ποινικά αδικήματα της εξύβρισης, της συκοφαντικής δυσφήμησης και της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, όσο και αγωγή ενώπιον των αρμόδιων πολιτικών Δικαστηρίων, ζητώντας την αποκατάσταση της προσωπικότητάς μου και τη χρηματική ικανοποίηση της ηθικής βλάβης που υπέστην.»

Χωρίς παράθεση σχολίου, παραθέτουμε το κείμενο όπως αναφέρεται στην εξώδικη δήλωση μέσω του δικηγορικού γραφείου που έχει αναλάβει την εκπροσώπηση του ΓΓ ΣΕΦΕΑΑ «Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, έχετε αναδημοσιεύσει στην ιστοσελίδα ενημερωτικού χαρακτήρα που διατηρείτε, ένα δημοσίευμα προερχόμενο από την ιστοσελίδα με την επωνυμία, policenews.gr (εδώ), το οποίο είναι καταφανώς συκοφαντικό και υβριστικό εις βάρος μου φέρει δε τον αρχικό τίτλο «Αποκάλυψη: Όλο το χρονικό της μήνυσης Μαυροεϊδάκου από Ε.Φ.- Οι απειλές, η υπηρεσιακή μηχανή και οι αναζητήσεις – Φωτογραφίες ντοκουμέντο».
Ακριβώς κάτω από τον τίτλο υπάρχει κολάζ φωτογραφιών, στη μία εκ των οποίων (κάτω αριστερά) απεικονίζεται υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα (ΜΕ ΕΜΦΑΝΗ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΗΣ!!!), ενώ στα δεξιά του κολάζ, εμφανίζεται η πρώτη σελίδα από παλαιότερη εξώδικη δήλωση του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.) προς τον (..- καταγγέλλοντα Ειδικό Φρουρό).
Το δημοσίευμα που αναδημοσιεύετε, είναι ανυπόγραφο, αποτελεί επί της ουσίας «πόνημα» του Γεωργίου Γρηγοριάδη, το οποίο η ιστοσελίδα policenews.gr πρώτη δημοσίευσε, εν γνώσει της αναλήθειας των ισχυρισμών αυτού.
Το δημοσίευμα αυτό είναι ΚΑΘ’ ΟΛΟΚΛΗΡΙΑΝ συκοφαντικό και ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΠΑΦΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, διαλαμβάνονται δε σ’ αυτό σωρεία ψευδών και ανυπόστατων ισχυρισμών.
Παράλληλα, η αναδημοσίευσή ολόκληρου ή μέρους αυτού, πέραν από την τέλεση των αδικημάτων της συκοφαντικής δυσφήμησης και της εξύβρισης εις βάρος μου, συνιστά ενδεχομένως και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου της Ελληνικής Αστυνομίας, αφού εκτίθενται σ’ αυτό ευαίσθητες και εμπιστευτικές πληροφορίες υπηρεσιακής φύσεως. Επειδή τα ανωτέρω είναι νόμιμα, βάσιμα και αληθή.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ και με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου ΣΑΣ ΚΑΛΩ: Όπως εντός δύο ωρών από τη λήψη της παρούσας, απομακρύνετε το επίμαχο δημοσίευμα από την ιστοσελίδα σας.
ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ θα καταθέσω άμεσα εις βάρος σας τόσο έγκληση ενώπιον των αρμόδιων ποινικών Δικαστηρίων για τα ποινικά αδικήματα της εξύβρισης, της συκοφαντικής δυσφήμησης και της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, όσο και αγωγή ενώπιον των αρμόδιων πολιτικών Δικαστηρίων, ζητώντας την αποκατάσταση της προσωπικότητάς μου και τη χρηματική ικανοποίηση της ηθικής βλάβης που υπέστην.»