Εξετάζεται βίντεο με κίνηση δικύκλου με δύο αναβάτες από περιγραφές μαρτύρων για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβαζ

Στον προσδιορισμό και εντοπισμό των φυσικών αυτουργών και στους ηθικούς αυτουργούς στην εντολή της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβαζ, η έρευνα, με τα «στεγανά» ανάμεσά τους να τίθενται υπό διερεύνηση

Στα πειστήρια που έχουν συλλέξει και αναζητούν τους δράστες οι ερευνητές της Ασφάλειας Αττικής, αναζητούν βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες στο δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες από καταστήματα και οικίες καθώς και υλικό από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας. 

Υλικό που εξετάζεται, από κάμερα ασφαλείας παρακείμενης στο σημείο της δολοφονίας οικίας, διακρίνεται ένα μικρού κυβισμού δίκυκλο scooter στο οποίο επιβαίνουν δύο άτομα, να απομακρύνονται με άγνωστη κατεύθυνση. Ο οδηγός του scooter παραπέμπει στις περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων, φέρει κράνος ενώ ο συνοδός -σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες- φοράει σκουφάκι και λαιμουδιέρα καλύπτοντας τα χαρακτηριστικά του. Εξετάζεται να πρόκειται για το δίκυκλο των δραστών από το οποίο αποβιβάστηκε ο συνοδός και πυροβόλησε το Γιώργο Καραϊβαζ, ο οποίος κατέρρευσε νεκρός. Επίσης, μεταξύ άλλων που έχουν τεθεί στο ερευνητικό πεδίο, είναι να διακριβωθεί εάν τα προηγούμενα από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβαζ, 24ωρα είχε δηλωθεί στην Αττική κλοπή σκούτερ, τύπου Beverly.

Αυτόπτες μάρτυρες τρεις εργάτες του Δήμου και περίοικοι υποστηρίζουν ότι δεν άκουσαν πυροβολισμούς αλλά κρότους σαν “απότομο κλείσιμο κάδου” ή “εξάτμιση” κάτι που δικαιολογεί ο ανοιχτός χώρος που δολοφόνησαν τον αστυνομικό συντάκτη. Μεταξύ των μαρτύρων που έχουν καταθέσει στην Ασφάλεια, ένας από τους τρεις Δημοτικούς Υπαλλήλους, μόλις είχαν τελειώσει την εργασία του στο παρτέρι στο ύψος της Θ.Αννίνου στον Άλιμο, και περίμεναν με τα πράγματά τους στο πεζοδρόμιο, λίγα μέτρα από το σημείο της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.

Το πρωί του Σαββάτου (10/04) ολοκληρώθηκε η νεκροτομή και σύμφωνα με τον ιατροδικαστική συνολικά 10 βολίδες δέχθηκε ο Γιώργος Καραϊβάζ εκ των οποίων 6 βολίδες τον έπληξαν στο θώρακα, 2 στο κεφάλι, μία στον λαιμό και μία στην αριστερή παλάμη. Από τα εγκληματολογικά εργαστήρια η βαλλιστική εξέταση στους κάλυκες και τις βολίδες από τη σκηνή εγκλήματος, οι δράστες στη δολοφονική επίθεση στον δημοσιογράφο χρησιμοποίησαν το πιστόλι των 9mm ενώ όπως προέκυψε δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια κάτι που θεωρήθηκε εξ αρχής αναμενόμενο για τους αρμόδιους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής. Οι ιχνηλάτες της ΔΕΕ περισυνέλλεξαν 13 κάλυκες από πιστόλι των 9mm, τρία θραύσματα και τρεις παραμορφωμένες βολίδες.
Τις επόμενες ημέρες οι αστυνομικοί του ΥΔΕΖΙ της Ασφάλειας Αττικής θα λάβουν καταθέσεις από το σύζυγό του και τον ηλικίας 21ετων γιο του, καθώς και από στενούς συνεργάτες του δημοσιογράφου ώστε να διευκρινίσουν αν είχε δεχθεί απειλές στο ενδεχόμενο να είχε εκμυστηρευτεί ανησυχίες τους με κάποιους ώστε να προσδιορίσουν τα κίνητρα που οδήγησαν στην μαφιόζικης πρακτικής επίθεση σε βάρος του.