Άλιμος: “Έγινε μέσα σε 15- 30 δευτερόλεπτα. Δεν κατάλαβα ότι είναι δολοφονία”

Τρία 24ωρα από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβαζ, μαρτυρίες και καταθέσεις, βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες και υλικό από την διαχείριση κυκλοφορίας σε αναζήτηση των δραστών της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβαζ

Μεταξύ των μαρτύρων που έχουν καταθέσει στην Ασφάλεια, τρεις Δημοτικούς Υπαλλήλους, μόλις είχαν τελειώσει την εργασία του στο παρτέρι στο ύψος της Θ.Αννίνου στον Άλιμο, και περίμεναν με τα πράγματά τους στο πεζοδρόμιο, λίγα μέτρα από το σημείο της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ. Οι αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες, υποστηρίζουν ότι δεν άκουσαν πυροβολισμούς αλλά κρότους σαν “απότομο κλείσιμο κάδου” ή “εξάτμιση” κάτι που δικαιολογεί ο ανοιχτός χώρος που δολοφόνησαν τον αστυνομικό συντάκτη.

«Ήμουν μπροστά και είδα το δολοφόνο που έριξε δύο σφαίρες στον Γιώργο, που στηρίχτηκε στη μηχανή μου. Αυτό έγινε μέσα σε 15- 30 δευτερόλεπτα. Δεν κατάλαβα ότι είναι δολοφονία Ο δολοφόνος πήγε πίσω του και του έριξε 4 σφαίρες στο κεφάλι του», περιγράφει και εξήγησε ότι, ήταν σε απόσταση περίπου πέντε μέτρων. Στην περιγραφή του, αποδίδει στον δράστη ύψος περίπου στο 1,80 με σκουφάκι και γυαλιά ηλίου, ενώ φορούσε ένα πράσινο μπουφάν. «Ο δολοφόνος ανέβηκε στο σκουτεράκι κι έφυγε προς Γεωργίου Παπανδρέου, μετά φωνάξαμε την αστυνομία», ενώ όπως θυμάται ο ίδιος, «Το μόνο που άκουσα (σσ από το Γιώργο Καραϊβαζ) ήταν ένα «ωω!». Ο θόρυβος ήταν σαν εξάτμιση, το όπλο το είδα, ήταν με σιγαστήρα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αυτόπτης μάρτυρας, που ζήτησε να αλλοίωση φωνής, περιέγραψε, «Ακούμε έναν περίεργο θόρυβο σαν να έχει σκάσει κάποια εξάτμιση μηχανής, αλλά απανωτοί ήχοι. Ακούμε ένα μπαμ, μπαμ, μπαμ, μπαμ, μπαμ. Και στη συνέχεια γυρίσαμε την πλάτη να δούμε τι γίνεται, γιατί κράτησε κάποια δευτερόλεπτα, μας έκανε εντύπωση. Και βλέπουμε στο σημείο εκείνο που έγινε η δολοφονία μια μηχανή μικρού κυβισμού με δύο ανθρώπους πάνω και ο ένας να στέκεται πάνω στο πεζοδρόμιο όρθιος, να έχει κατέβει δηλαδή από τη μηχανή και να πυροβολεί στο πεζοδρόμιο. Θόλωσα εκείνη τη στιγμή, έπρεπε δηλαδή να φύγουν και να πάω κοντά και να δω ότι υπήρχε άνθρωπος από κάτω. Δηλαδή πραγματικά δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι το ζούσα αυτό το πράγμα», τονίζει χαρακτηριστικά.

«Δευτερόλεπτα έγιναν αυτά και μάλιστα με την ησυχίας τους ό,τι έκαναν το έκαναν. Δηλαδή σηκώθηκε, πυροβόλησε, έδωσε το τελικό χτύπημα. Γύρισαν κοίταξαν και ο οδηγός της μηχανής και ο εκτελεστής κάτω να δουν αν όντως είναι νεκρός και σηκώθηκαν κι έφυγαν. Και δεν είπαν και τίποτα μεταξύ τους, εμείς δεν ακούσαμε κάτι να συζητάνε. Και δεν ξέρω αν μας πήραν είδηση και εμάς ή αν μας είδαν και αν δεν έδωσαν σημασία», προσθέτει ο μάρτυρας.

Άλλος αυτήκοος μάρτυρας, γείτονας του δημοσιογράφου, «Κατέβηκε στη μηχανή και έριξε δύο σφαίρες στο Γιώργο και μετά ο Γιώργος στηρίζεται στη μηχανή μου γιατί η μηχανή μου ήταν παρκαρισμένη εκεί και μετά πάει γυρνάει και πέφτει στο πεζοδρόμιο ο Γιώργος, και ο δολοφόνος πήγε πίσω από τον Γιώργο και όπως είχε πέσει ο Γιώργος πίσω ρίχνει 4 σφαίρες πάνω στο κεφάλι του. Εγώ δεν μπορούσα να δω άλλο».

Στα πειστήρια που έχουν συλλέξει και άλλα που αναζητούν, εκτιμούν οι ερευνητές της Ασφάλειας, να οδηγήσουν σε συμπεράσματα τα οποία θα οδηγήσουν τις έρευνες, στους δράστες, φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας του αστυνομικού συντάκτη, έξω από το σπίτι τους στον Άλιμο. Διαρροές από τη Δίωξη Εγκλημάτων κατά Ζωής, αποδίδουν τη μεθοδολογία σε δράστες του οργανωμένου εγκλήματος με σχεδιασμό στην εκτέλεση του σχεδίου δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, και επιτρέπουν εκτιμήσεις ότι ήταν «συμβόλαιο θανάτου».