Εξάμηνη παράταση από το Υ.ΕΘ.Α των συμβάσεων μίσθωσης για τα στρατιωτικά πεδία βολής σε χρήση απο τους Σκοπευτικούς Συλλόγους

Συνάντηση της αντιπροσωπείας της ΣΚ.Ο.Ε. με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και υπηρεσιακούς παράγοντες για τις συμβάσεις μίσθωσης των στρατιωτικών πεδίων βολής που χρησιμοποιούν οι Σκοπευτικοί Σύλλογοι

Η απόφαση για νέες τιμολογήσεις από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας του ΓΕΣ (17/12), για τις μισθώσεις των στρατιωτικών πεδίων βολής που χρησιμοποιούν οι Σκοπευτικοί Σύλλογοι στο άθλημα της σκοπευτικής σκοποβολής προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στις διοικήσεις τους και τους σκοπευτές μέλη τους.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση (29/12) της ΣΚ.Ο.Ε, «Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΚ.Ο.Ε. είχε χθες (28/12) συνάντηση με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα και κατά τη διάρκειά της, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, ενημέρωσαν τον κ. Υφυπουργό για τις πραγματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγεται η αθλητική δραστηριότητα της Σκοποβολής, στα πεδία βολής των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Υφυπουργός κ. Αλκιβιάδης Στεφανής ανακοίνωσε ότι απόφαση του Υπουργού κ. Ν. Παναγιωτόπουλου, είναι να δοθεί εξάμηνη παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων μίσθωσης των πεδίων βολής με το ισχύον έως και σήμερα καθεστώς.

Με τον τρόπο αυτό, πιστοποιείται και εδραιώνεται η συνεργασία των δύο αρμοδίων φορέων (Υ.ΕΘ.Α. και ΣΚ.Ο.Ε.), για την εξεύρεση λύσης στα θέματα που έχουν ανακύψει, η οποία λύση πρέπει να θεωρείται δεδομένη από τούδε και στο εξής.

Οι εκπρόσωποι της ΣΚ.Ο.Ε. ευχαρίστησαν τον κ. Υφυπουργό, τον οποίο επίσης παρακάλεσαν να διαβιβάσει τις ευχαριστίες τους στον Υπουργό, για τις πρωτοβουλίες τους ως προς την επίλυση των παραπάνω θεμάτων» καταλήγει η ανακοίνωση της Σ.Κ.Ο.Ε

Για την απόφαση εκδόθηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση 3009/2/175/-ια – ΦεΚ5821/Β/30-12-2020 «Παράταση ισχύος αδειών κατοχής σκοπευτικών όπλων της περ. ε’ της παρ. 2 του άρθρου 7 του ν. 2168/1993, λόγω των μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19».