Έβρος: Στην εκπαίδευση των νεών Συνοριακών Φυλάκων (video)

Στον Έβρο 400 νέοι και νέες έχουν βγει από τη σχολή και εκπαιδεύονται

Νέα δεδομένα στη φύλαξη των συνόρων καθως την ΑΜΘ και σε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, οι νέοι συνοριοφύλακες αναλαμβάνουν δράση. Στον Έβρο 400 νέοι και νέες έχουν ολοκληρώσει τη θεωρητική- βασική εκπαίδευση τους στη Σχολή και ακολουθούν πρακτική εκπαίδευση.
Καθημερινά βρίσκονται στη φύλαξη των συνόρων καθως είναι από τις βασικές προτεραιότητες της Χώρας.
Όπως αναφέρουν οι παλαιότεροι και έμπειροι στη συνοριακή φύλαξη, αλλά και από πολίτες, οι νέοι Συνοριοφύλακες έχουν μεγάλη αγάπη για το έργο που επέλεξαν να επιτελέσουν.

 

Νέα παιδιά, με πανεπιστημιακές σπουδές επέστρεψαν στον τόπο εντοπιότητας τους, στα χωριά και τις πόλεις του Έβρου και υπέβαλαν τα δικαιολογητικά για να ενταχθούν στη ΕΛΑΣ και στη Συνοριακή Φυλαξη.

Λίγα χιλιόμετρα από τα σημεία που βρίσκονται να εκτελούν υπηρεσία στα ακριτικά χωριά βρίσκονται τα σπίτια και οι οικογένειες τους.
Στα υψώματα, στα αναχώματα, στους δρόμους και σε σημεία που δεν μπορεί να πλησιάσει τηλεοπτικό συνεργείο, η παρουσία των Συνοριακών Φυλάκων είναι συνεχής και έντονη ως παρουσία αποτροπής κατάσταση που πλέον γνωρίζουν καλά και οι διακινητές με τις ροές να έχουν περιοριστεί αισθητά.

_______________________

* thrakinea.gr