Το sms Χαρδαλιά έφερε ενόχληση στην Κατεχάκη

Εκτός από τις αρρυθμίες, ενίοτε και κόντρες, μεταξύ υπουργών που δημιουργούν διάφορα θέματα στη λειτουργία της κυβέρνησης, προβλήματα προκύπτουν ακόμα και εντός του ίδιου υπουργείου.

Παράδειγμα μία ανακοίνωση που έβγαλε η Πυροσβεστική με αφορμή τις πυρκαγιές στον Έβρο, στην οποία αναφέρεται πως «με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και σε συνεννόηση με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος» ενεργοποιήθηκε «μεικτό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αν. Μακεδονίας και Θράκης, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν».

Δεν είναι μόνο πως η ανακοίνωση αφήνει να εννοηθεί πως στις πυρκαγιές υπήρξε δόλος, ή ακόμα και ζήτημα κρατικής ασφάλειας, κάτι που δεν υιοθετούν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. Η αναφορά κυρίως στην Αστυνομική Διεύθυνση Αν. Μακεδονίας και Θράκης μπλέκει λίγο τις αρμοδιότητες, καθώς η Γενική είθισται να αναφέρεται απευθείας στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που από το Μάρτιο έχει περάσει πολλές μέρες και νύχτες στον Έβρο.

____________________________

* του Σταύρου Παπαντωνίου από τη στήλη «Θεωρείο», Καθημερινή της Κυριακής (20/09)