Εξάρχεια: Συνελήφθη ο Αλγερινός δράστης κλοπής του όπλου της Υπαστυνόμου- Κατείχε διαβατήριο Σύρου

Ο δράστης της κλοπης του υπηρεσιακού όπλου της Αξιωματικού της ασφάλεια Επισήμων υπέδειξε την πώλησή του στην μαύρη αγορά της Ομόνοιας

Κάμερες της ευρύτερης περιοχης των Εξαρχείων ειχαν αποτυπώσει τη μορφή και τη διαδρομή του δράστη της κλοπής του υπηρεσιακού όπλου της Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ μεσα απο το συμβατικό όχημα της Ασφάλειας στην συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Ναυαρίνου στα Εξάρχεια .  Ο αλλοδαπός αναζητήθηκε στα στέκια της περιοχής των Εξαρχείων και εντοπίστηκε σε οίκημα επί της Μάρνης 34, με τους Αστυνομικούς να προχωρούν στη σύλληψή του (18/09). Πρόκειται σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr για Αλγερινό ωστόσο στην κατοχή του έφερε διαβατήριο Συρίας.

Ο Αλγερινός ως μέλος οργανωμένης ομάδας Αφρασιατων οι οποίοι επιδίδονται σε κλοπές και διαρρήξεις στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου είχε αφαιρέσει από το ανασφάλιστο υπηρεσιακό όχημα το όπλο της Υπαστυνόμου η οποία το ειχε εγκαταλείψει το τσαντάκι στο πίσω κάθισμα. Όταν επέστρεψε με το συνάδελφό της, διαπίστωσε την κλοπή και ενημέρωσε την Υπηρεσία της.

Οι Αστυνομικοί σε αναζήτηση του όπλου της Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ ζητησαν από τον Αλγερινό να τους υποδείξει το χώρο που απέρριψε το όπλο, με το δραστη να υποστηρίζει ότι το πούλησε λαθραία στην Ομόνοιας. Οι έρευνα των Αρχών για τον εντοπισμό του όπλου συνεχίζεται ωστόσο έχει αποσαφηνιστεί ότι η κλοπή δεν ήταν στοχευμένη αλλά απο άτομο του κοινού ποινικού.