ΕΒΡΟΣ: Σε δυο καταδιώξεις λαθροδιακινητων, 35σύλληψη λαθρομεταναστών.

Συνολικά 35 λαθρομετανάστες από τη Συρία μετέφεραν στην Ελλάδα έξι λαθροδιακινητες σε δύο Αστυνομικές επιχειρήσεις στον Έβρο.
Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού συνέλαβαν δύο Ιρακινούς και δύο Σύρους, ηλικίας 18 έως 38 ετών, ενω προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 24 λαθρομετανάστες από τη Συρία. Όπως εξακριβωθηκε, οι δύο Ιρακινοί λαθροδιακινητές μετέφεραν αρχικά τους λαθρομετανάστες με πλαστική βάρκα -μέσω του ποταμού Έβρου- από την Τουρκία στην Ελλάδα και στη συνέχεια τους παραλαμβαναν οι δύο Σύροι, οι οποίοι με φορτηγό τους προωθούσαν στην ενδοχώρα. Οι λαθροδιακινητές οδηγήθηκαν στην εισαγγελία Αλεξανδρούπολης.
Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου συνέλαβαν στην εθνική οδό Διδυμοτείχου – Αλεξανδρούπολης, δύο Βούλγαρους, ηλικίας 26 και 51 ετών, ως λαθροδιακινητές όι οποιοι μετέφεραν με φορτηγό 11 Σύρους. Υστερα απο καταδίωξη, ο 26χρονος Βούλγαρος οδηγός του οχήματος με συνοδηγό τον 51χρονο, ανέπτυξε ταχύτητα, σε μια προσπαθεια του να διαφύγει, και  συνελήφθησαν.
Οι συλληφθέντες δηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport