ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου (19/10)

Φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, και αγώνες δρόμου στον Πειραιά για τη στήριξη του Χατζηκυριάκειου Ορφανοτροφείου, την Κυριακή 19 Οκτωβρίου.
Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι αθλητές στους δρόμους του Πειραιά.

Η σειρά αγώνων PUMA City Runs μετά την Κηφισιά συνεχίζεται στον Πειραιά (19/10) με αγώνες 5 και 10 χιλιομέτρων, αλλά και αγώνα 1 χιλιομέτρου για παιδιά.
Σημείο εκκίνησης και τερματισμού το κατάστημα της Puma Πειραιά στην οδό Γρ. Λαμπράκη 138 και η ώρα εκκίνησης είναι 9.30 το πρωί ενώ για τον αγώνα των παιδιών 9.35 το πρωί. Το κόστος συμμετοχής για τους δυο πρώτους αγώνες είναι 5 ευρώ, ενώ για τα παιδιά είναι δωρεάν.
Οι εκδηλωσεις φιλανθρωπικου χαρακτήρα με στόχο την οικονομική ενίσχυση σωματείων, Πειραιά θα υποστηριχθεί το Χατζηκυριάκειο Ορφανοτροφείο.image

Τη δράση υποστηρίζει και ο Δήμος Πειραιά, ενω παραχώρησαν Συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και ο πρόεδρος του Οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Σταύρος Ελληνιάδης.
Ο Γ.Μώραλης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «δική μου επιθυμία ήταν από την αρχή, όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου, να δημιουργούνται και στον Πειραιά τέτοιου είδους αθλητικά γεγονότα. Η πόλη του Πειραιά άλλωστε ενδείκνυται για τέτοιου είδους αγώνες. Έχει ωραίες διαδρομές, έχει πολύ κόσμο, είναι φιλόξενη πόλη, είναι μια πόλη που καλλιεργεί τον αθλητισμό, ασχέτως των προβλημάτων που υπάρχουν. Έχει ιστορικά σωματεία σε διάφορα αθλήματα και νομίζω ότι είναι καιρός ο Πειραιάς να αποκτήσει και εκείνος τέτοιου είδους αθλητικές δράσεις».
Πρόσθεσε πως «και σημειολογικά να το πάρουμε, ο Πειραιάς πρέπει να αρχίσει να “τρέχει” σε όλους τους τομείς. Ο Πειραιάς είναι πίσω, άρα όπως είπα και σημειολογικά θα πρέπει να αρχίσουμε να “τρέχουμε» από τη δημοτική αρχή και τον δήμαρχο, τους δημότες και όλους όσοι εμπλέκονται στο να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε αυτήν την πόλη. Άρα ο Πειραιάς παίρνει τη σκυτάλη και αρχίζει να “τρέχει”. Ο πρώτος αγώνας είναι αυτός που γίνεται την επόμενη Κυριακή. Ελπίζω, εύχομαι και είμαι σίγουρος ότι θα έχει και συμμετοχή και επιτυχία γιατί συνεργαζόμαστε με μια εταιρεία και με ανθρώπους που το έχουν ξανακάνει, είναι έμπειροι και μπορούν να το οργανώσουν σωστά».
Ο δήμαρχος Πειραιά επεσήμανε πως στόχος είναι μέσα στην ίδια χρονιά να γίνουν στον Πειραιά δύο-τρία τέτοια αθλητικά events και όχι μόνο.
Από την πλευρά του ο Σταύρος Ελληνιάδης ανεφερε ότι χρειάζεται «να γίνουν ακόμα πολλά, έτσι ώστε τα παιδιά, η νεολαία, αλλά και οι μεγαλύτεροι να έχουν πρόσβαση σε περισσότερες και καλύτερες αθλητικές εγκαταστάσεις. Πολύς κόσμος, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία, θεωρεί την επένδυση στον αθλητισμό δευτερεύουσας σημασίας. Παραβλέπουν όμως το γεγονός ότι ο αθλητισμός αποτελεί διαχρονικά έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες διαπαιδαγώγησης και κοινωνικοποίησης των παιδιών και μία από τις βασικές παραμέτρους για την υγεία κάθε ανθρώπου».
Συμπλήρωσε πως «στον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πειραιά ξεκινάμε τη θητεία μας με την πεποίθηση ότι η σελίδα στα αθλητικά δρώμενα του Πειραιά αλλάζει. Δίνουμε έμφαση στην άθληση των νέων. Σχεδιάζουμε τη δημιουργία χώρων άθλησης σε κάθε γειτονιά, για να έχουν τη δυνατότητα τα παιδιά μας να βρίσκουν διεξόδους και για να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Ενισχύουμε τον μαζικό αθλητισμό στην πόλη μας, για να γίνει η αθλητική δραστηριότητα στοιχείο της καθημερινότητας των πολιτών κάθε ηλικίας».
Οι  ενδιαφερόμενοι  μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή και για περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο του cityruns.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport