Έβρος: Παρά τη μείωση των ροών, λαθρομετανάστες συνεχίζουν να περνούν παράνομα τα ορεινά του Σουφλίου (video)

Στα ορεινά του Σουφλίου, οργανωμένοι κατά ομάδες οι λαθρομετανάστες, με την βοήθεια διακινητών προωθούνται από την τουρκική πλευρά στα ελληνικά ακριτικά χωριά εντός επικράτειας και με πεζή πορεία κινούνται με προορισμό την Αθήνα

Διέρχονται παράνομα με βάρκες τον ποταμό Έβρο, με την βοήθεια διακινητών και περνούν παράνομα στην ελληνική πλευρά. Όπως αποτυπώνεται στο βιντοληπτικό υλικό που δημοσιεύει το Evros-news.gr από την περιοχή της Μάνδρας-Λαβάρων Σουφλίου, του Έβρου.

Στη συνέχεια οι λαθρομετανάστες, από τον ορεινό όγκο στο Σουφλί κατά ομάδες μέσα από περάσματα και αγροτικούς δρόμους οι λαθρομετανάστες, ανεβαίνουν προς τα Πομακοχώρια, με τους κατοίκους να έχουν αγανακτήσει, αφού κυκλοφορούν ανενόχλητοι δίπλα στα σπίτια τους και μέσα στα χωριά τους.

Από το ορισμένο σημείο που έχουν ενημερωθεί κατά την αποχώρησή του από την Τουρκική πλευρά, προχωρούν πεζή περιμένοντας τους διακινητές να τους παραλάβουν και να τους μεταφέρουν προς τη Ροδόπη και στη συνέχεια στο εσωτερικό της χώρας, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Στις φωτογραφίες διακρίνεται η κίνηση λαθρομεταναστών μέσα στο δάσος όπου  ανάβουν φωτιές είτε για να ζεσταθούν λόγο του κρύου, είτε για να μαγειρέψουν. Σε αρκετές περιπτώσεις εισβάλλουν σε ακατοίκητα σπίτια, προκαλώντας εμπρησμούς και καταστροφικές πυρκαγιές .

Μόνιμοι κάτοικοι που εντοπίζουν τα κομβοϊ των λαθρομεταναστών στη διαδρομή τους, τους αποφεύγουν και δεν μπαίνουν στην διαδικασία να τους ακινητοποιήσουν καθώς δεν θέλουν να μπλέξουν, μετά το περιστατικό με τον νεαρό κτηνοτρόφο στις Φέρες του Έβρου, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκιση με αναστολή, όταν επιχείρησε να ακινητοποιήσει ανάλογα ομάδα λαθρομεταναστών τους οποίους εντόπισε στο χωράφι του .

__________________________________________________

* evros-news.gr