Χρήστος Παππούς: “Δώστε μας στοιχεία για τους Δήμους μας”

Αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο εντοπίζεται ιδιαίτερα επιβαρυμένο με επιδείνωση των κρουσμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής και τις προτάσεις της επιτροπής των επιστημονικών εμπειρογνωμόνων  να επιβάλλει αυστηροποίηση στα μέτρα περιορισμού σε αυτές τις περιοχές

Την ανάγκη να δοθούν άμεσα και αναλυτικά στοιχεία στους Δήμους σχετικά με τα κρούσματα και την επιδημιολογική επιβάρυνση της κάθε περιοχής, επεσήμανε κατά τη σύσκεψη με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. Όπως τόνισε, δε μπορεί να διαρρέονται στοιχεία στα Μέσα Ενημέρωσης και να στοχοποιούνται περιοχές, χωρίς οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να  έχουν λάβει γνώση, προκειμένου να εντείνουν και να αυστηροποιήσουν τα μέτρα που εφαρμόζονται .

Σύμφωνα με πληροφορίες της ηλεκτρονικής έκδοσης της Δυτικής Αττικής, εξετάζεται ακόμα και εντός της ημέρας, το ενδεχόμενο για σφράγισμα σε περιοχές του Ασπροπύργου, όπου εντοπίζεται αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, καθώς εκφράζεται ανησυχία, στο ενδεχόμενο χαλάρωση από τους πολίτες. Ήδη η τοπική ΕΛ.ΑΣ προτίθεται, σε συνεννόηση με τους Δήμους, και τη συνδρομή της  Δημοτικής Αστυνομίας, προκειμένου να υπάρχει εντατικοποίηση των ελέγχων.

Ήδη, η Επιτροπή των επιστημονικών εμπειρογνωμόνων  εξετάζει τα στοιχεία και θα διαθέσει στις αρμόδιες Αρχές το πόρισμα με τα συμπεράσματά της ώστε να ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες από το υγειονομικό πρωτόκολλο διαδικασίες. Επιβαρυμένη θεωρείται η κατάσταση επίσης σε Ελευσίνα, Μαγούλα και Μάνδρα και αν δεν προκύψει υποχώρηση των κρουσμάτων, δεν αποκλείεται να είναι οι επόμενες περιοχές που θα τεθούν σε περιοριστικά μέτρα.