Βαθύ, Σάμου: Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη δασική περίμετρο του ΚΥΤ

Στο έργο κατάσβεσης της δασικής πυρκαγιάς έχουν μεταβεί πληρώματα της ΠΥ

(15/09-23.20) Η Αστυνομία προχώρησε σε εξι προσαγωγές λαθρομεταναστών οι οποίοι βρέθηκαν πλησίον στο σημείο που εκδηλώθηκαν οι πρώτες εστίες πυρκαγιάς.

(15/09-22.40) Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά βόρεια του ΚΥΤ Σάμου. Η επιχειρησιακή κατάσβεση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των Εθελοντών συνεχίζεται ενω στην περιοχή επικρατεί άπνοια.

Η εστία της φωτιας ξέσπασε (15/09-20.03) σε δασική υπερκείμενη έκταση στην πλαγιά που εκτείνεται πίσω από το ΚΥΤ  στην βόρεια πλευρά του λόφου στο Βαθύ της Σάμου.

Η φωτιά κοντά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ της Σάμου, με τους δράστες της εμπρηστικής εμπρόθετης φωτιας στη Μόρια να εχουν συλληφθεί (15/09), μια εβδομάδα μετά με αφετηρία τα κρούσμα covid19 σε μέλος ΜΚΟ με τη δομήνα τίθεταισε 14ημερη καραντίνα. Μετά την ανακοίνωση στον καταυλισμό ξέσπασαν οι πρώτες εστίες φωτιάς στην πλαγιά με τα πυκνά δέντρα.

Στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς επιχειρούν με τέσσερα Πυροσβεστικά οχήματα 12 Πυροσβέστες.

Σε όλες τις περιοχές που εδρεύουν δομές με λαθρομετανάστες μετά τον εμπρησμό στη Μορια (09/09) τέθηκαν σε γενική επιφυλακή το προσωπικό της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής με περιπολίες και αυξημένα μέτρα ενίσχυσης σε αποτροπή ανάλογων ενεργειών .