Έβρος: Επικοινωνιακή.. η επίσκεψη Θεοδωρικάκου στα σύνορα

Την “επιτυχημένη συνταγή” της επίσκεψης στη συνοριακή γραμμή του Έβρου, ακολουθεί – για ακόμη μία φορά- ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος βρίσκεται σε προγραμματισμένη πολιτική επίσκεψη

Καστανιές, Βύσσα, Φέρες, περιοχές του Έβρου που πριν ένα χρόνο απασχόλησαν την επικαιρότητα και βρέθηκαν στην προβολή των πανελλαδικής εμβέλειας και διεθνών ΜΜΕ , όταν οι Αστυνομικές δυνάμεις με τη συνδρομή του στρατού στάθηκαν σε αποτροπή μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, βρίσκεται σε αυθημερόν επίσκεψη (29/05) τον Έβρο, όπου θα επισκεφτεί μεταξύ άλλων θα έχει συνάντηση με βουλευτές και κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, σε ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης, με αφορμή τις νέες πιέσεις που δέχεται η χώρα στο μεταναστευτικό.

Το πρωί του Σαββάτου (28/05) εμφανίστηκε σε πρωινή εκπομπή στο ΣΚΑΪ υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι, ..”40.000 μετανάστες επιχείρησαν ανεπιτυχώς να περάσουν από τον Έβρο το 1ο τετράμηνο του 22″. Η εμφάνιση του Τάκη Θεοδωρικάκου, ήταν ενδεικτική προαναγγέλλοντας όσα θα ανέφερε κατά την επίσκεψή του (29/05) στις περιοχές του Έβρου.

Όπως αναφέρει το “thraki Νεα“, «Ο κ. Θεοδωρικάκος δεν αναμένεται να επισκεφτεί το χώρο όπου πραγματοποιούνται εργασίες για την επέκταση των δομών στο Φυλάκιο, ούτε να συναντήσει εκπροσώπους του δήμου Ορεστιάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός δεν εμφανίστηκε ποτέ στο δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας, προκειμένου να απαντήσει σε κρίσιμα και ουσιαστικά ερωτήματα για την επέκταση των δομών και να καταθέσει την άποψή του στο κορυφαίο όργανο του δήμου Ορεστιάδας. Το βράδυ της Κυριακής(29/05), αναμένεται στα δελτία ειδήσεων καναλιών με έδρα την Αθήνα, να φιλοξενηθούν μονόλεπτα ρεπορτάζ  όπου θα παρουσιαστεί η επίσκεψη λίγων ωρών του υπουργού στον Έβρο με θέμα τη θωράκιση των συνόρων.
Εκτός μεταναστευτικού, ενδιαφέρον θα έχει η ενδεχόμενη αναφορά του Τάκη Θεοδωρικάκου στην κατασκευή του νέου αστυνομικού μεγάρου Αλεξανδρούπολης, η οποία είναι άγνωστο πότε θα ξεκινήσει, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως αναφερθεί σε ολοκλήρωση του σκοπευτηρίου της σχολής αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, θέμα που έχει αναδείξει το “thraki Νεα”».

Το θέμα της πολιτικής επικοινωνίας ο Τάκης Θεοδωρικάκος το γνωρίζει καλά, άλλωστε έχει επιλέξει να “ενημερώνει” απευθείας -και όχι τους διαπιστευμένους Αστυνομικούς συντάκτες- άλλοτε από τους λογαρισμούς που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και άλλοτε με στοχευμένες διαρροές, χωρίς πάντα επιβεβαίωση κατά την ολοκλήρωση των προανακριτικών πράξεων από τις αρμόδιες Αστυνομικές Υπηρεσίες. Άλλωστε πριν οριστεί |Υπουργός ΠΡΟΠΟ μέσω της λίστας του επικρατείας της ΝΔ, είχε εργαστεί ως πολιτικός επικοινωνιολόγους. Με την πολιτική ωστόσο ασχολείται πολλά χρόνια, πρώτα με την ΚΝΕ, στη συνέχεια με τον ΣΥΝ, μετά με το ΠΑΣΟΚ και πλέον με τη Νέα Δημοκρατία, με την οποία θα κατέλθει ως υποψήφιος στο νότιο τομέας στις επόμενες εκλογές.

Φήμες αναφέρουν ότι έγιναν προσπάθειες από το γραφείο του η επίσκεψή του, αν και πολιτική να συνοδεύεται -όχι φυσικά από δημοσιογράφους,  καθώς oi διαπιστευμένοι στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, όπως παραθέσει σε άρθρο το NantiaReport.gr βρίσκονται σε καθολικό εμπάργκο ενημέρωσης– από συνεργείο του Τμήματος Επικοινωνίας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, αλλά όπως μεταφέρεται στο NantiaReport.gr, κρίθηκε δαπανηρή “υποστήριξη” και τελικά αρκέστηκαν από το Υπουργείο προστασίας του πολίτη σε μια ανακοίνωση με τη μορφή Δελτίου Τύπου και πέντε φωτογραφίες.