Χανιά: Ανήλικο αγόρι εντοπίστηκε αναίσθητο σε πισίνα κάτω από νεροτσουλήθρα- Διασώστες το επανέφεραν στη ζωή (video)

Ανήλικο αγόρι εντοπίστηκε χωρίς αισθήσεις μέσα σε πισίνα κάτω από νεροτσουλήθρα σε ξενοδοχειακή μονάδα στο Κολυμπάρι Χανίων κι ενώ στο ντεκ είχαν παρουσία τουριστες και οι κηδεμόνες του

Το απόγευμα του Σαββάτου (28/05) σε ξενοδοχείο στο Κολυμπάρι Χανίων, 7χρονο αγόρι, εντοπίσθηκε αναίσθητο μέσα στο νερό,σε πισίνα κάτω από νεροτσουλήθρα. Το αγόρι, έπαιζε στην νεροτσουλήθρα και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες ανασύρθηκε χωρίς αισθήσεις.

Στο σημείο επικράτησε αναστάτωση ενώ κλήθηκαν διασώστες και με διπλή δραματική προσπάθεια κατάφεραν να επαναφέρουν τον 7χρονο στη ζωή. Οι διασώστες παρέλαβαν και μετέφεραν για εξετάσεις, το 7χρονο αγόρι στην Παιδιατρική κλινική στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου και νοσηλεύεται προληπτικά εκτός κινδύνου. Μαζί με τον 7χρονο, βρίσκονται διαρκώς οι γονείς του.

Αν και το ισχύον νομικό πλαίσιο – βάσει της ΚΥΑ 10586-21 υποχρεώνει τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες από την έναρξη της λειτουργίας των κολυμβητικών δεξαμενών και των υδάτινων πάρκων αναψυχής που διατηρούν να έχουν προσλάβει έναν Ναυαγοσώστη για κάθε χώρο, ενώ αντίστοιχη νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με το ΠΔ71/2020 ορίζεται η έναρξη της υποχρεωτικής ναυαγοσωστικής κάλυψης για τις παραλίες της χώρας απο την 1η Ιουνίου – 30 Σεπτεμβρίου– τα κενά που εντοπίζονται την τρέχουσα θερινή σεζόν είναι μεγάλα.