Έβρος: Ένοπλοι της “PÖH” των Τούρκων σε φουσκωτές βάρκες προκαλούν μέσα στον Έβρο ποταμό με παρατεταμένα όπλα (vid)

Αντιμέτωποι με την παρατεταμένες τουρκικές προκλήσεις οι δυνάμεις του Στρατού και της Αστυνομίας στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο

Μέλη της μονάδας των Τουρκικών Ειδικών Επιχειρήσεων «Polis Özel Harekât» που έχουν μετακινηθεί στα Ελληνοτουρκικά σύνορα, προχώρησε σε προκλητική παραβίαση σε βάρος την Ελληνικής πλευράς (11/03). Σε ανάπτυξη περιμέτρου, για την ολοκλήρωση εργασιών στην κοίτη του ποταμού από την τουρκική πλευρά μέσα σε ελαστικές λέμβους στον ποταμό Έβρο, πραγματοποίησε περιπολία με βαρύ οπλισμό να σημαδεύουν προς την ελληνική πλευρά .

Αργά το βράδυ (11/03) μέλη της «Polis Özel Harekât» (PÖH) ευρέως φέρεται να έχει στις τάξεις της «Γκρίζους Λύκους», σε υποστήριξη της προπαγανδιστικής προκλητικότητας του Ταγίπ Ερντογάν με προθέσεις να προκαλέσουν θερμό επεισόδιο με κάθε τρόπο, πυροβόλησαν πάνω από τζιπ των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, σταθμευμένο στην ελληνική πλευρά των συνόρων στο βόρειο Έβρο.
Ενώ νωρίτερα (11/03-20.30), οργανωμένη ομάδα περίπου 300 μεταναστών προκάλεσαν εμπρησμό στο φράχτη και προτροπή της Τουρκικής Κυβέρνησης, ενώ απέρριψαν μολώτοφ σε σφοδρές επιθέσει σε βάρος των Ελληνικών δυνάμενων. Σε απώθηση των παράνομων εισβολέων στην ελληνική επικράτεια, οι ελληνικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών και αναπτύχθηκαν σε όλο το μήκος της συνοριακής γραμμής.

Επίδειξη Τούρκων κομάντο

Το πρωί, Τούρκοι κομάντο έκαναν "επίδειξη" μπροστά στα μάτια των ελληνικών αρχών στο ποτάμι. #ΕΒΡΟΣ #Καστανιες

Gepostet von Kastanies Evrou am Mittwoch, 11. März 2020

Με τα επεισόδια να εντείνονται και να την ένταση να αυξάνει, η ισορροπία ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία ακροβατεί .. επικίνδυνα.