“Χορηγήθηκαν αντισηπτικά, γάντια και μάσκες στο προσωπικό, καλό θα ήταν να παρέχονται και στους πολίτες κατά την είσοδό τους”

Με αφορμή τις οδηγίες προστασίας λόγω της εξάπλωσης του Κορωνοϊού, πρόταση Αστυνομικού* για την προστασία του ένστολου προσωπικού και των πολιτών

“Η κυβέρνηση μετά την εξάπλωση του κοροναϊού και στη χώρα μας, καθημερινά λαμβάνει μέτρα τόσο για την πρόληψη όσο και για την αντιμετώπισή του. Όλοι μας έχουμε ενημερωθεί πόσο σημαντικά είναι, πέραν όλων των άλλων, η προσωπική λήψη μέτρων υγιεινής και καθαριότητας. Σχεδόν ολες οι υπηρεσίες και οργανισμοί έχουν πάρει τ απαραίτητα μέτρα για την μείωση εξάπλωσης του ιού. Σε πολλές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν χορηγηθεί υλικά όπως αντισηπτικά, γάντια και μάσκες για τους υπηρετούντες. Επειδή όμως ο όγκος των πολιτών τον οποίο δέχονται καθημερινά οι υπηρεσίες είναι μεγάλος καλό θα ήταν αυτά τα υλικά να παρέχονται και στους πολίτες και πριν την είσοδό τους σ αυτές. Σημαντικότατη είναι η καθαριότητα και η προληπτική απολύμανση όλων των χώρων και επιφανειών με ειδικά απορρυπαντικά και η αύξηση προσωπικού καθαριότητας καθότι το υπάρχον δεν επαρκεί”.

* ΛΑΜΑΡΗ ΕΛΕΝΗ Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. Μέλος ΕΚΑ Θεσσαλονίκης