«Σύντροφοι- Συντρόφισσες» στην ανάληψη ευθύνης για τη φωτιά στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας

Με κείμενο σε διαδικτυακό ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, φέρονται να αναλαμβάνουν την ευθύνη για φωτιά που εκδηλώθηκε σε αίθουσα του Ειρηνοδικείο της Αθήνας

Η φωτιά που εκδηλώθηκε (09/03-11.00) στις εγκαταστάσεις του Ειρηνοδικείου της Αθήνας επί της οδού Λουκάρεως , αποδόθηκε σε αστικό συμβάν. Ωστόσο το πρωί της Πέμπτης (12/03), σε διαδικτυακό ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, με κείμενο που φέρει την υπογραφή «Σύντροφοι- Συντρόφισσες» και ανέλαβαν την ευθύνη για μπαραζ εμπρησμών για 54 επιθέσεις από το 2016- και επιθέσεις με μολώτοφ σε βάρος Αστυνομικών, υποστηρίζει ότι η φωτιά που εκδηλώθηκε ήταν εμπρησμός και αναλαμβάνει την ευθύνη της επίθεσης.

Η πυρκαγιά κατασβέστηκε με επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Στο κείμενο ανάληψης ευθύνης, αναφέρονται λεπτομέρειες για την ενέργεια που όπως ισχυρίζονται πραγματοποίησαν τα μέλη της οργάνωσης που προκάλεσαν τον εμπρησμό. Όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζει ο συντάκτης του κειμένου, τοποθέτησαν προσανάμματα κάτω από την καρέκλα του Προέδρου της αίθουσας 10 ενώ ήταν άδεια και έβαλαν φωτιά. Την ίδια ώρα οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ εκφράζονται επιφυλακτικοί στα όσα αναφέρονται στο κείμενο ανάληψης ευθύνης.

Από την Κρατική Ασφάλεια σε επιχειρήσεις σε τέσσερα σπίτια συνελήφθησαν τέσσερις αντιεξουσιαστών για συμμετοχή στην αναρχική συλλογικότητα κατηγορούμενοι με τις διατάξεις του  187Α για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση με την υπογραφή “σύντροφοι – συντρόφισσες” και  έχουν παραπεμφθεί στον Ανακριτή.