ΛΕΥΚΙΜΜΗ-ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Έρευνα για τον θάνατο 52άχρονης μητέρας, μετά από καβγά των δύο παιδιών της.

Ο θάνατος 52άχρονης αρχικά είχε αποδοθεί σε παθολογικά αίτια. Ωστόσο από την ιατροδικαστική εξέταση, εντοπίσθηκαν ευρήματα τα οποία προσδιόριζαν βιαιοπραγία. Προσήχθη και εξετάσθηκε ο 17άχρονος γιος της οικογένειας σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία.

Η 52άχρονη μητέρας τεσσάρων παιδιών, επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Λευκίμμης (08/02) και την παρέπεμπαν στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας στο οποίο μετέβη τη Δευτέρα(09/02). Οι εξετάσεις της δεν έδειξαν ιατρικά ευρήματα, ωστόσο η γυναίκα κατέληξε, με το θάνατό της να αποδίδεται σε παθολογικά αίτια- έμφραγμα απο αλλεργικό σοκ.
Κατά την ιατροδικαστή εξέταση από τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, Γιάννη Αϊβατίδη,  διαπιστώθηκε ότι η σορός της 52άχρονης έφερε δυο εκχυμώσεις στην κοιλιά από βίαιο λάκτισμα, ενώ σε τρία προσδιόρισε τα πλήγματα που δέχθηκε, πρόκειται για ένα ισχυρό αριστερό στο ήπαρ ένα δεξιό στη σπλήνα και ένα δεξί λάκτισμα στην κνήμη.

image

Κατά την προανακριτική διερεύνηση της υπόθεσης, απο την Ασφάλεια Κέρκυρας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Λευκίμμης, προσήχθη ο 17χρονος γιος της 52άχρονης γυναίκας, ο οποίος εξετάστηκε. Στην κατάθεση του ο ανήλικος ανέφερε ότι το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου (07/02) διαπληκτίστηκε με την αδελφή του, και η μητέρα τους, μπήκε στη μέση για να χωρίσει τα δύο αδέλφια, με τον 17άχρονο να την απωθεί βιαία. Την επόμενη ημέρα η 52άχρονη με αδιαθεσία, μετέβη στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης, χωρίς να προκύπτουν κατά την εξέταση της ευρήματα -σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό-. Την επόμενη ημέρα η γυναίκα επισκέφτηκε το Νοσοκομείο της Κέρκυρας όπου κατέληξε.
Σε βάρος του ανηλίκου σχηματίσθηκε δικογραφία για θανατηφόρα σωματική βλάβη, ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας, ο οποίος θα αποφασίσει για την ποινική μεταχείριση του 17άχρονου, ο οποίος δεν έχει συλληφθεί. Παράλληλη έρευνα έχει διαταχθεί απο τον Εισαγγελέα και για ιατρική αμέλεια από το προσωπικό του Νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας ενώ κατόπιν παραγγελίας, εξετάσθηκε και ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, ο οποίος έφερε τραυματικό οίδημα στα χέρια. Εξεταζόμενος, υποστήριξε ότι στο άκουσμα του θανάτου της μητέρας του, χτύπησε με τα χέρια του τον τοίχο με αποτέλεσμα τον αυτοτραυματισμό του.
Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ καταθέσεις έχουν ληφθεί από τον πατέρα καθώς και τα αδέλφια του ανήλικου.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport