ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ: Συλλήψεις υπαλλήλων του Υπ.Οικονομικών, ΣΔΟΕ, και της ΤτΕ για εκβιασμό επιχειρηματία.

Δύο υπάλληλοι του Σ.Δ.Ο.Ε. υπάλληλος της ΤτΕ και ένας υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών, μεταξύ έξι ατόμων που κατηγορούνται για δωροληψία και απόπειρα εκβιασμού επιχειρηματία προκειμένου να μην επιβληθούν υψηλά πρόστιμα στην εταιρεία του.

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων συνελήφθησαν έξι άτομα για απόπειρα εκβίασης επιχειρηματία. Πρόκειται για 68χρονη λογίστριας, τον 74χρονου σύζυγού της- συνταξιούχος υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών, του 43χρονου γιού της, ο οποίος εργάζεται στην Τράπεζα της Ελλάδος, δύο υπαλλήλων του Σ.Δ.Ο.Ε. -52χρονης και 44χρονου-, καθώς και ενός 54χρονου υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών.
Είχε προηγηθεί καταγγελία επιχειρηματία, σύμφωνα με την οποία οι δυο υπάλληλοι του Σ.Δ.Ο.Ε. απαιτούσαν εκβιαστικά, μέσω της 68χρονης λογίστριάς του, 60.000ευρώ, προκειμένου να «κλείσουν» έλεγχο στην επιχείρησή του και να μην του επιβληθούν υψηλά πρόστιμα.
Σε συνάντηση στο γραφείο της λογίστριας, παρουσία του συζύγου και του γιου της, και ύστερα από διαπραγματεύσεις, το ύψος του ποσού, διαμορφώθηκε τελικά στις 50.000 ευρώ.
Σε συντονισμένη Αστυνομική επιχείρηση συνελήφθη αρχικά ο 43χρονος γιος της λογίστριας, ο οποίος παρέλαβε σε προκαθορισμένη συνάντηση, το προσημειωμένο ποσό, ενώ στη συνέχεια, συνελήφθησαν η λογίστρια και ο σύζυγός της καθώς και οι τρεις εμπλεκόμενοι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, και του Υπουργείου Οικονομικών.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται (11/11) στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.