ΕΣ.ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ: Επιχειρηματίας θύμα εκβίασης, "τους έχω ταϊσει πολλές φορές".

Εμφανίστηκαν στον επιχειρηματία με την επίσημη ιδιότητά τους, και “απαίτησαν” να τους καταβάλλει χρήματα, προκειμένου από τον έλεγχος στα βιβλία του, να μην του βεβαιωθεί πρόστιμο. Δεν ήταν η πρώτη φορά που “απαιτούσαν” χρήματα από τον επιχειρηματία για να κάνουν τη δουλειά τους, μεταξύ των συλληφθέντων και η λογίστρια που ο ίδος της είχε αναθέσει να τηρεί τα βιβλία της επιχείρησής του. “Τους έχω “ταϊσει” πολλές φορές” αναφέρει ο Μιχάλης Καραϊσκος, ο επιχειρηματίας ο οποίος κατήγγειλε στο Εσωτερικών Υποθέσεων τον εκβιαμό τον οποίο είχε δεχτεί από έξι άτομα, μεταξύ των οποίων και η 68χρονη λογίστρια του.

Τον περασμένο Μάρτιο το ΣΔΟΕ, εμφανίζεται στην επιχείρηση και πήραν τα λογιστικά βιβλία για έλεγχο. Ειναι η πρώτη φορά που οι δύο υπάλληλοι το ΣΔΟΕ, της ΤτΕ και του Υπουργείου Οικονομικών, μαζί με την 68χρονη λογίστρια, ζητούν χρήματα από τον επιχειρηματία για να “κλέισουν” τον έλεγχο και να να μην επιβληθούν υψηλά πρόστιμα στην εταιρεία του.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η “ομάδα των έξι”- η 68χρονη λογίστρια της επιχείρησης, ο 74χρονος σύζυγός της- συνταξιούχος υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών, ο 43χρονος γιος τους, ο οποίος εργάζεται στην Τράπεζα της Ελλάδος, δύο υπάλληλοι του Σ.Δ.Ο.Ε. -52χρονης και 44χρονου-, κι ενας 54χρονος υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών- εμφανίστηκαν ξανά. Το ποσό που αξίωναν αρχικά ήταν 60.000ευρώ, μετά από διαπραγματευσεις, το ποσό, μειώθηκε στις 50.000ευρώ. “Σκότωσε ένα διαμέρισμα να μας πληρώσεις και θα σου φτιάξουμε μια έκθεση, που θα σε κάνει ..”κρινάκι” ανέφεραν με κυνισμό οι έξι κατηγορούμενοι, καταγγέλει ο επιχειρηματίας Μιχάλης Καραϊσκος.

Όπως ανέφερε στο Εσωτερικών Υποθέσεων ο επιχειρηματίας, στο παρελθόν και άλλοι επίορκοι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, έχουν απαιτήσει “χρηματοδότηση” από τον επιχειρηματία για ελέγχους τους οποίους είχαν πραγματοποιήσει στα λογιστικά της επιχείρησής του. Το 2008, σε άλλη περίπτωση, κατέβαλλε σε υπάλληλο την ίδιας υπηρεσίας το ποσό των 20.000ευρώ, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησε στα λογιστικά του βιβλία. Σε άλλη περίπτωση, ανέφερε χαρακτηριστικά περίπτωση με υπάλληλο του ΣΔΟΕ, ο οποίος όταν το 2003  σταμάτησε να του καταβάλει το μηνιαίο “βοήθημα” έστειλε κλιμάκιο ελέγχου της υπηρεσίας του, στην επιχείρησή του για ελέγχους σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση. Έπειτα από την καταγγελία του επιχειρηματία, οι δυο υπάλληλοι του Σ.Δ.Ο.Ε. είχαν απαιτήσει εκβιαστικά, μέσω της 68χρονης λογίστριάς του, 60.000ευρώ, προκειμένου να «κλείσουν» έλεγχο στην επιχείρησή του και να μην του επιβληθούν υψηλά πρόστιμα, ωστόσο ύστερα από διαπραγματεύσεις, το ύψος του ποσού, διαμορφώθηκε τελικά στις 50.000 ευρώ. Ο επιχειρηματίας με τεχνικά μέσα, είχε καταγράψει τις συναντήσεις και τις συζητήσεις που είχαν παραγματοποιήσει με τους έξι κατηγορούμενους, υλικό που περιλαμβάνεται στην ποινική δικογραφία.

Σε συντονισμένη Αστυνομική επιχείρηση συνελήφθη αρχικά ο 43χρονος γιος της λογίστριας, ο οποίος παρέλαβε σε προκαθορισμένη συνάντηση, το προσημειωμένο ποσό, ενώ στη συνέχεια, συνελήφθησαν η λογίστρια και ο σύζυγός της καθώς και οι τρεις εμπλεκόμενοι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, και του Υπουργείου Οικονομικών.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται (11/11) στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.