ΑΓ.ΟΡΟΣ: Καταδικάστηκε σε τρις ισόβια κι ασκήτευε 8χρόνια στο Αγιο Όρος.

Σε σκήτες και κελιά του Αγίου Όρους ασκήτευε τα τελευταία οκτώ χρόνια, ο 48χρονος ερημίτης, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε τρις ισόβια για σωρεία οικονομικών εγκλημάτων σε βάρος του Δημοσίου.

Ο 48χρονος ερημήτης, ταυτοποιήθηκε στα στοιχεία κοσμικού Δημοτικού Υπαλλήλου, Κωνσταντίνου Κιούση ο οποίος, σύμφωνα με πόρισμα των Οικονομικών Ελεγκτών, με την ιδιότητά του ως ελεγκτής εσόδων -εξόδων των Δήμων Δάφνης και Υμηττού, σύμφωνα με ερήμην καταδικαστική απόφαση του Κακουργιοδικείου Αθηνών, καταχράστηκε, το διάστημα από το 1995 έως το 2002, το ποσό των 9 εκατ. ευρώ. Για την υπόθεση και άλλοι εμπλεκόμενοι έχουν καταδικαστεί και περιλλαμβάνονται στο κατηγορητηριο. Προκειται για μία συνάδελφός του και ένας ταμίας εφορίας. Με πλαστά τιμολόγια και έβγαζε εντάλματα πληρωμής από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Στη συνέχεια εξουσιοδοτούσε δικούς του ανθρώπους, οι οποίοι και εισέπρατταν.
.

Ο 48χρονος για οκτώ έτη, ασκήτευε ως δόκιμος μοναχός και διέμενε σε κελία στο Αγιο Όρος. Πληροφορίες οι οποίες περιήλθαν εις γνώση των Αρχών, προσδιόριζαν την παρουσία του 48χρονου στο Άγιο Όρος, και ύστερα από Αστυνομκή επιχείρηση (10/11) συνελήφθη στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Σε βάρος του 48χρονου διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσαν 13 αποφάσεις για απάτη, πλαστογραφία, υπεξαίρεση, χρέη προς το Δημόσιο, για τις οποίες είχε καταδικαστεί ερήμην σε τρις ισόβια, εννέα έτη και 69 μήνες, ενώ εκκρεμούσε ένταλαμα του Ανακριτή Αθηνών για απάτη. Ο 48χρονος, αναμένεται να οδηγηθεί προς εκτέλεση του εντάλματος στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια σε Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης, όπως θα ορισθεί από τους Δικαστικούς Λειτουργούς.