Έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, προσδιορίζει παρουσία καταζητούμενου δράστη ληστείας Διστόμου, στην Ανατολική Αττική

Τηλεφωνικές αναφορές και πληροφορίες προς το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο, οδήγησαν τις έρευνες σε περιχή της Ανατολικής Αττικής. Από μαρτυρίες, αναγνώρισαν έναν από τους καταζητούμενους δράστες της ληστείας στο Δίστομο Βοιωτίας, και όπως διαπιστώθηκε είχε ενοικιάσει διαμέρισμα, στο οποίο διέμενε μέχρι  και λίγες ημέρες μετά τη ληστεία στο υποκατάστημα της ΕτΕ στη Βοιωτία.

Οι κλήσεις πολιτών προς το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο, εξετάστηκαν. Μεταξύ των αναφορών, πληροφορίες προσδιόριζαν την παρουσία των δραστων της ληστείας (22/08) στην ΕτΕ στο Δίστομο Βοιωτίας, σε περιοχές μεταξύ των οποίων και η Αττική. Υστερα από έρευνα, και αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίσθηκε σπίτι στη Νέα Μάκρη, το οποίο είχε ενοικιαστεί πριν από σχεδόν ένα χρόνο, και το οποίο “άδειασε” το Σαββατοκύριακο  (23-24/08) μέτα τη ληστεία στο υποκατάστημα στο Δίστομο Βοιωτίας.

Σε προγενέστερη χρονολογικά ημερομηνία -ενδεχομένως και της ληστείας στο Δίστομο- πληροφορίες προσδιόριζαν καταζητούμενο ποινικό, η εμπλοκή του οποίου έχει προκύψει από τα ευρήματα τα οποία εξέτασαν στα Εγκληματολογικά εργαστήimageρια της ΕΛΑΣ, στη ληστεία του Διστόμου, να έχει αυτοπρόσωπη παρουσία σε περιοχή της Ανατολικής Αττικής -Λούτσα, Νέα Μάκρη-.
Μετά τη ληστεία, τηλεφωνική αναφορά, προσδιόρισε την περιοχή στο σπίτι της οδού Ρούμελης στη συμβολή της με την οδό Μαργαρίτας, σε απομακρυσμένο σημείο του οικισμού, άτομο τα χαρακτηριστικά του οποίου ομοίαζαν με τον καταζητοόυμενο επονομαζόμενο και “καρφάκια” Σπύρο Δραβίλα, ο οποίους είχε εμφανιστεί ως επιχειρηματίας, με ελάχιστες παρουσίες στο ακίνητο, όπως ανέφεραν οι κάτοικοι της περιοχής.

Απο την ερευνα σε άδειο διαμέρισμα, διαπιστώθηκε από την ιχνιλασια του χώρου, και την εργαστηριακή εξερεύνηση ευρημάτων με τη λήψη γενετικού υλικού, καθώς και αναγνώριση από φωτογραφικό υλικό το οποίο επέδειξαν οι Αστυνομικοί σε κατοίκους της περιοχής, η παρουσία στο χώρο του καταζητούμενου κακοποιού.
Επίσημα από την ΕΛΑΣ δεν επιβεβαιώνεται η επιχείρηση και οι έρευνα του Αντιτρομοκρατικου επιτελείου, ωστόσο αυτό αποτελεί πάγια τακτική με την επιβεβαίωση να ακολουθεί, με μεταχρονολογημενες ανακοινώσεις.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport