Έρευνα για τον διαδικτυακό ιστότοπο του Αντιεξουσιαστικού χώρου από το FBI

Με ανακοίνση την οποία κοινοποίησαν προς ενημέρωση των μελών του διαδικτυακού ιστότοπου παράθεσης θέσεων του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι διαχειριστές του ενημέρωσαν για έρευνα του FBI.

;Όπως γνωστοποίησαν οι διαχειριστές του διαδικυακού ιστότοπου, “την Παρασκευή (12/09) ειδοποιηθήκαμε από την συλλογικότητα “Mayfirst”, η οποία φιλοξενεί ένα μέρος της υποδομής του “Athens Indymedia”, δέχτηκαν κλήτευση από το Υπ. Δικαιοσύνης των Η.Π.Α σχετικά με έρευνα που διενεργεί το FBI, και ζητούσε την παράδοση των προσωπικών στοιχείων των διαχειριστών του Athens Indymedia”- των συνδρομητών που χρησιμοποιούν τις IP διευθύνσεις του Athens Indymedia καθώς και περαιτέρω έρευνα στο περιεχόμενο του μηχανήματος”.

Όπως διευκρινίζουν οι διαχειριστές του συγκεκριμένου διαδικυακού ιστότοπου, το αίτημα των Αμερικανικών Αρχών, δεν έγινε αποδεκτό “σε γνώση των κινδύνων που αυτό συνεπάγεται για τα μέλη και τις υποδομές της” αναφέρει χαρακτηριστικά, στο ενδεχόμενο της επέκτασης της έρευνας από τις Αμερικάνικες Αρχές.

Με επιδεικτικό τρόπο, οι διαχειριστές του ιστότοπου, επισημαίνουν το γεγονός ότι οι Ελληνικές Αρχές, παρά τις έρευνες για ποινικές δράσεις οι οποίες συνελούνται από τους χρήστες και διαχειριστές του συγκεκριμένου ιστότοπου, “δεν το έχουν πετύχει άλλωστε σε καμία προσπάθειά τους στα 14 χρόνια λειτουργίας του athens indymedia”.

Πρόκειται για τι διαδικτυακό ιστότοπο μέσω του οποίου κατά καιρούς διαχειριστές και μέλη του, προσδιορίζονται στο χώρο της Ακροαριστεράς και του Αντιεξουσιαστικού χώρου, έχουν “στοχοποιήσει” Ανώτατους Δικαστικούς Λειτουργού, έδρες δικαστηρίων, Αστυνομικούς Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και Δημοσιογράφους. Οι λόγοι κάθε φορά είναι διαφορετικοί, με τους συντάκτες των ανρτήσεων οι οποίες πάντα συνοδεύονται από φωτογραφικό υλικό, να “προτρέπουν σε άσκηση βίας σε βάρος όσων “προσδιορίζονται στόχοι”.  Στο πρόσφατο παρελθόν (2012) Πρυτανικές Αρχές ανώτατου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος της Θεσσαλονίκης, είχαν καταφύγει στην Εισαγγελία, με αφορμή επεισόδιο το οποίο είχε προκληθεί μέσα στο χώρο του Πανεπιστημιακού Ασύλου, με του καθηγητές να καταγγέλλουν στοχοποίηση από τον διαδικτυακό ιστότοπο “Athens Indymedia”.

Στο ιδιο κείμενο, οι συντάκτης- μέλος της διαχειριστικής ομάδας- αναφέρεται σε “νέα επίθεση που δέχεται το κίνημα και η αντιπληροφορηση, προσωποποιεί την  στρατηγική που επιλέγει να  στοχοποιήσει πλέον, συγκεκριμένα τα πρόσωπα της διαχειριστικής, με σκοπό να κάνει ξεκάθαρες τις από ‘δω και πέρα επιλογές του κρατικού μηχανισμού σχετικά με τον έλεγχο και την ποινικοποίηση της ενημέρωσης και της διάδοσης του λόγου και των πράξεων της κοινωνικής αντίστασης”.
Ενώ γίνεται αναφορά σε ενέργειες των διαχειριστών του ιστότοπου, “για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του μέσου (..) αρνούμενη να υποταγεί στον φόβο και την φίμωση που το κράτος προσπαθεί να της επιβάλλει”.