ΜΟΔ Λάρισας: Εκδίκαση της έκρηξης στο σπίτι της Εισαγγελέως- Ηθική αυτουργία στον Παναγιώτη Βλαστό.

Με πρόθεση να εκφοβίσουν τη Δικαστική Λειτουργό, τα ξημερώματα της 20ης Ιουλίου (2013) δύο άτομα είχαν παρει εντολή, τοποθέτησαν και πυροδότησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Εκτεταμένες υλικές ζημιές στα κτήρια της περιοχής και στην πολικατοικία της οδου Μανδηλαρά στο κέντρο της πόλης, είχαν καταγραφεί.

Από την έκρηξη, 32διαμερίσματα, είχαν καταστραφεί ολοσχερώς, ζημιές είχαν υποστεί 28 αυτοκίνητα, και περισσότερα από 10καταστήματα, οι ιδιοκτήτες έχουν κληθεί να καταθέσουν στην ακροαματική διαδικασία.  ΛαρισαΙΙΙΙ 20 07 2013
Δεκατέσσερις μήνες συμπληρώνονται από την ισχυρή έκρηξη, (20 07 2013) και την Τετάρτη (17/09) στο Μικτό Ορκωτό της Λάρισας η υπόθεση φτάνει στο ακροατήριο. Βασικός κατηγορόυμενος στην υπόθεση για ηθική αυτουργία, ο ποινικός Παναγιώτης Βλαστός.
Λαρισα_ΒΛΑΣΤΟΣ20 07 2013Από το Κατάστημα Κράτησης των Τρικάλων ο βαρυποινίτης υπό ισχυρά μέτρα ασφάλειας και τη συνοδεία αστυνομικών της ΕΚΑΜ, μεταφέρθηκε(13/09) στην Λάρισα, ενώ στο εδώλιο θα βρίσκεται και συνεργός του, ο οποίος είχε συληφθεί στο σημειο της έκριξης, κατά τις έρευνες της Αστυνομίας.

Από την έκρηξη, δεν προκλήθηκε κανένας τραυματισμός. Δεκάδες ήταν όμως οι άνθρωποι που εχασαν τις περιουσίες τους- σπίτια κατασήματα ΙΧΕ-. ΛαρισαΙΙΙ 20 07 2013Αν και ο Νόμος αποζημιώνει τα θύματα τρομοκρατικής ενέργειας, δεν ισχύει το ίδιο για τις βομβιστικές ενέργεις με δράστες του κοινού ποινικού. Στη έκρηξη της Λάρισας, χρειάστηκε βα γίνουν νομικές ενέργειες και επερωτήσεις στη Βουλή, για να υπάρξει σχετική  τροπολογία  ώστε να εκληφθούν οι ιδιοκτήτες “θύματα τρομοκρατικής ενέργειας” , ώστε ένα χρόνο μετά, να καταφέρουν τον περασμένο Αυγουστο να παραλάβουν οι δικαιούχοι τις επιταγές αποζημιωσης.