Επιθεση και βανδαλισμός στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ

Οργανωμένη ομάδα περίπου 10 κουκουλοφόρων αποκόπηκε από την πορεία της ΓΣΕΕ και πραγματοποίησε στοχευμένη επίθεση στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ ενώ βρισκόταν σε λειτουργία .

Οι δράστες της επίθεσης κινήθηκαν οργανωμένοι και με ρίψεις αντικειμένων, και βαριοπούλες προκάλεσαν φθορές στις τζαμαρίες του βιβλιοπωλείου «ΙΑΝΟΣ» επί της οδού Σταδίου.

Μια “παρέα” -περίπου – πέντε άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες εισέβαλλαν στο βιβλιοπωλείο και κατέστρεψαν βιβλία και απερριψαν στο πάτωμα, αντικείμενα από τα ράφια.
Οι δράστες τρέχοντος απομακρύνθηκαν από το βιβλιοπωλείο και εντάχθηκαν -ξανά- στο μπλοκ της πορείας. Κατά την επίθεση των βάνδαλων κουκουλοφόρων δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί στους πελάτης ή υπάλληλος του βιβλιοπωλείου.

ΙΑΝΟΣ-2

Το βιβλιοπωλείο «ΙΑΝΟΣ» της οδού Σταδίου έχει βρεθεί και κατά το παρελθόν στο στόχαστρο ταραξιών και ατόμων που αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο ενώ και κατά τα γεγονότα με τη δολοφονία των τριων υπαλλήλων της Marffin (05/05 2008) είχε δεχθεί στοχευμένη επίθεση .