ΜΟΔ Αθήνας: Η δίκη των δύο κατηγορούμενων ως δράστες στη δολοφονική επίθεση της Μarfin και ΙΑΝΟΥ

Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας (01/13) η δίκη με δύο κατηγορούμενους, στους οποίους αποδίδεται εμπλοκή στη δολοφονική εμπρηστική επίθεση στο υποκατάστημα της Marfin στη Σταδίου, στην οποία κάηκαν ζωντανοί τρεις υπάλληλοι – η μια γυναίκα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη – καθώς και στην εμπρηστική επίθεση στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» την ίδια ημέρα (05/05 2010).

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, ο ένας εκ των κατηγορουμένων φέρεται ως δράστης της επίθεσης -μαζί με άλλα δύο άτομα αλσ- με εκρηκτικές μολότοφ κατά του υποκαταστήματος της Marfin στην Σταδίου.
image

Ο συγκατηγορούμενός του στην ίδια δικογραφία κατηγορείται για την επίθεση στον «Ιανό» στην οποία συμμετείχαν και άλλοι τρεις αταυτοποίητοι δράστες.
Στον εμπρησμό της Marffin,  στην οδό Σταδίου (05/05 2010) έχασαν τη ζωή τους τρεις εργαζομενοι -δυο γυναίκες και ένας άνδρας- μεταξύ των οποίων σε προχωρημένη εγκυμοσύνη η  Αγγελική Παπαθανασοπούλου, 32 ετών- και οι συνάδελφοί της, Παρασκευή Ζούλια, 35 ετών,  και Επαμεινώνδας Τσακάλης, 36 ετών. Δούλευαν στο τραπεζικό υποκατάστημα, ενώ ήταν σε εξέλιξη πορεία διαμαρτυρίας.
Αιτία θανάτου αποδόθηκε σε ασφυξία από την εκπνοή τοξικών ουσιών και καπνού στην προσπάθεια τους να γλιτώσουν από τη φωτιά που ξέσπασε όταν οι δραστες προκάλεσαν εμπρησμό με εκρηκτικές μολότοφ.  Σύμφωνα με οπτικό υλικό που εξετάστηκε από την αστυνομία, ένα άτομο φαίνεται να σπάει την πόρτα της τράπεζας, οι 3 συνεργοί απορρίπτουν τις  μολότοφ στο κατάστημα,  ενώ στο εσωτερικό υπήρχαν υπάλληλοι.

image

Μαρτυρίες, προσδιόριζαν παρουσία ατόμων έξω από το υποκατάστημα, εξετάστηκαν ύποπτοι άτομα του “χώρου” εμπλεκόμενοι και σε άλλες ποινικές υποθέσεις,  ωστόσο δεν αποδείχθηκε προανακριτικά και δεν υπήρξε παραπομπή στην Ανακριτική διαδικασία.
Οι δυο κατηγορούμενοι είναι ελεύθεροι ενω τους εχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport