Επίθεση Γρφ.ΣΥΡΙΖΑ: Ελεύθεροι και οι 7προσαχθέντες, μεταξύ άλλων ο γιος του Πρόεδρου της Βουλής

Ο δηλωμένος αντιεξουσιαστής Γιώργος Βούτσης- Βογιατζής, γιος του Προέδρου της Βουλής, ανάμεσα στους επτά προσαχθέντες, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Μετά την επίθεση που έγινε στη διμοιρία, έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, και αναζητήσεις από τα πληρώματα της ΕΛ.ΑΣ προσήχθησαν 7 άτομα. Μετά την εξακρίβωση των στοιχείων τους, και καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους να εμπλέκουν την παρουσία τους στο χώρο στα επεισόδια,  αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο γιος του Νίκου Βούτση ήταν ανάμεσα στα άτομα που προσήχθησαν.

Ο Γιώργος Βούτσης-Βογιατζής, είχε καταδικαστεί σε οκτώ χρόνια φυλακή για ληστεία και του χορηγήθηκε υφ όρων απόλυση, αφού εξέτισε 17 μήνες και 223 μεροκάματα στο τυπογραφείο των φυλακών.

Οι προσαγωγές ακολούθησαν της επίθεσης οργανωμένης ομάδας κουκουλοφόρων με μολώτοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ (12/05-00.40). Οι Αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και οι δράστες διέφυγαν προς την περιοχή του Ψυρρή. Υλικές ζημιές προκλήθηκαν στην κλούβα των ΜΑΤ, αλλά και σε τρία σταθμευμέναα αυτοκίνητα και μία μοτοσυκλέτα.

Νίκος Βούτσης για το γιο του: “Δεν είχε σχέση με τα επεισόδια”

Ο Νίκος Βούτσης, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Βουλής,  ανέφερε ότι ο γιος του δεν είχε σχέση με τα επεισόδια έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε οτι διασκέδαζε στην περιοχή.

«Διασκέδαζε σε χώρο και χρόνο που δεν είχε καμία σχέση με τα επεισόδια και για αυτό αφέθηκε ελεύθερος», αναφέρεται  σψετικ με την προσαγωγή του γιου του Νίκου Βούτση.