Επίθεση με χειρομβοβίδα στο ΑΤ Καισαριανής- Προκήρυξη αντιεξουσιαστών και κατάληψη της Πρυτανείας αλληλεγγύη σε τρομοκράτη

Στην κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών προχώρησαν αντιεξουσιαστές σε “αλληλεγγύη” στον τρομοκράτη Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, μετά από τρομοκρατική επίθεση με χειροβομβίδα στο ΑΤ Καισαριανής.

Με ανάρτηση σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου- το μεσημέρι της Δευτέρας (26/02) – δημοσιοποιείται επίθεση με χειροβομβίδα στο ΑΤ Καισαριανής τα ξημερώματα (26/02-04.00)

Οι συντάκτες του κειμένου αποδίδουν την επίθεση σε “αλληλεγγύη” στον τρομοκράτη Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, ο οποίος είχε συλληφθεί για το τρομοδέμα στον Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας και δίψας αντιδρώντας στη μεταγωγή του στις φυλακές Λάρισας από τον Κορυδαλλο.

Η Αντιτρομοκρατική επιβεβαιώνουν την επίθεση το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ δηλώνει άγνοια

Στην επίθεση, από θραύσμα της χειροβομβίδας τραυματίσθηκε αυτοκινητιστής ο οποίος είχε σταθμεύσει σε μικρή απόσταση – περίπου 30μέτρα- απο την είσοδο του ΑΤ Καισαριανής, οπως διακριβωθηκε στο Νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε .

Με καθυστέρηση το ΤΕΕΜ μετέβη στο σημείο της επίθεσης για να περισυλλεξει τα υπολείμματα των θραυσματων της χειροβομβίδας, καθως δεν εγινε άμεσα αντιληπτό- εξ’ αρχής -ότι επρόκειτο για επίθεση με χειροβομβίδα, με τις Αρχές να το πληροφορούνται μετά την ανάρτηση στον διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στο “προσχέδιο ” ανάληψης ευθύνης, αναφέρεται ότι επίκειται κείμενο ανάληψης ευθύνης ενώ οι Αρχές εκφράζουν εκτίμηση για μελη της Οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας, στην επίθεση στο ΑΤ Καισαριανής με χειροβομβίδα. Στο παρελθόν έχουν προβεί σε ρίψη χειροβομβίδας στο σκοπό της Γαλλικής Πρεσβείας  και επίθεση με αυτόματο πολεμικό τυφέκιο στην κλούβα διμοιρίας στη Χ.Τρικούπη (11/2017) στα Εξάρχεια .

Υπενθυμίζεται ότι για τον τρομοκράτη Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, απο το Σαββάτο (24/02) έγκλειστοι, προχώρησαν σε εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού, ενω “αλληλέγγυοι” επιτέθηκαν με μολωτοφ στις φυλακές Βόλου, βανδαλισαν τράπεζες και μαγαζιά κινητής τηλεφωνίας στην Πάτρα, πυροδότησαν γκαζάκια στον Τ/Σ ΑΡΤ, απέρριψαν χειροβομβίδα στο ΑΤ Καισαριανής, και σε κατάληψη στα Προπύλαια.