Συνελήφθη 29άχρονος για αποστολή τρομοδεμάτων- Μεταξύ των στόχων και ο τ.Πρωθυπουργός, Λουκας Παπαδήμος

Στην σύλληψη 29άχρονου, με κατηγορίες για την αποστολή παγιδευμένων με εκρηκτικα φακέλων σε Ευρωπαίους Αξιωματούχους και τον τρομοφάκελο στον πρώην Πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, προχώρησαν τα ξημερώματα κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής.

Με ένταλμα του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, συνελήφθη τα ξημερώματα (28/10) στο σπίτι που ενοικιαζε στην περιοχη της πλατείες Αττικης, ο 29άχρονος Γ.Κ. καθως φέρεται να εμπλέκεται στην αποστολή παγιδευμένων φακέλων σε ευρωπαίους αξιωματούχους και 8φακέλων που εντοπίσθηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.

Ο 29άχρονος κατά τη σύλληψή του, ήταν οπλισμένος, με δύο πιστόλια και σφαίρα στη θαλάμη.

Ο Γ.Κ είχε συλληφθεί για επεισόδια στο Πολυτεχνείο και έχει καταδίκη δύο ετών με αναστολή για παρόμοια αδικήματα. DNA του ταυτοποιήθηκε σε έναν από τους φακέλους-βόμβα, που δεν είχαν ενεργοποιηθεί. Ο 29άχρονος συμμετείχε σε παρεμβάσεις “αλληλέγγυων” κατηγορούμενων και καταδικασμένων για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, καθως φέρεται να διατηρεί σχέσεις με άτομα που συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες- Έχουν εντοπισθεί όπλα και εκρηκτικά.

Από την έκρηξη, στο εσωτερικό του αυτοκινήτου του (25/05), ο πρώην Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, είχε τραυματιστεί σοβαρά. Διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό, όπου και νοσηλευόταν επί τρεις μήνες.

Την ευθύνη για τον φάκελο στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε αναλαβει η Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Είχε προηγηθεί ο εντοπισμός (16/03), φακέλου με εκρηκτικά στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και τρομο-πακέτο που εξερράγη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι με τον τραυματισμό μιας υπαλλήλου. Οι γερμανικές αρχές είχαν εντοπίσει γενετικό υλικό για το οποίο και ενημέρωσαν τις Ελληνικές Αρχές. Συνολικά οχτώ φάκελοι πανομοιότυποι παγιδευμένοι με εκρηκτικά (20/03) εντοπίστηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι με τις έρευνες να διεξάγονται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.