Επικηρυγμένα μέλη της Οργάνωσης «Πρωτοβουλία Μαχητικής Αλληλεγγύης»: “Ε, λοιπόν, δεν πειράζει που ταράχτηκε και λίγο”..

Ως «Μια οφειλόμενη απάντηση για την παρέμβαση της ΑΣΟΕΕ» τα επικηρυγμένα μέλη της Οργάνωσης «Πρωτοβουλία Μαχητικής Αλληλεγγύης» επανέρχονται για να “επιχειρηματολογήσουν”

Αποδίδουν τις πράξεις του ως «πρακτική στα επαναστατικά κινήματα» καθώς «.. έχει υψηλό πολιτικό συμβολισμό αλλά και αντίκτυπο, είναι μια πρακτική που έχει γίνει κομμάτι της εμπειρίας του διεθνούς επαναστατικού κινήματος, είτε εντασσόταν στην ένοπλη πάλη, είτε όχι..» και ως συμπέρασμα , αναφέρουν ότι «..Κρίνουμε την επιλογή μας αυτή ορθή και δίκαια και την υπερασπιζόμαστε μέχρι κεραίας..»

«.. Ε λοιπόν δεν πειράζει που ταράχτηκε και λίγο. Ούτε όσοι της τάξης τους ταυτίστηκαν μαζί του. Ας αποτυπώσουν το φόβο που φαίνεται στο πρόσωπο του στο μυαλό τους. Γιατί μπορεί μια μέρα να γίνει δικός τους.  Για αυτό αναβαθμίζετε ποινικά τη δίωξη μας και σκέφτεστε νομικούς ελιγμούς ποινικοποίησης της ριζοσπαστικής δράσης. Γιατί φοβάστε..», αναφέρουν οι συντάκτες του μακροσκελούς κειμένου που αναρτήθηκε πριν λίγο στον διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιατικού χώρου, στον οποίο είχαν δημοσιοποιήσει και την φωτογραφία του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ . Επιχαίρουν για την πράξη τους, του απευθύνονται με ύβρεις ως θέλουν να «δικαιολογήσουν» την πρακτική της «θηλιάς»- ταμπέλα περασμένη στο λαιμό του Ακαδημαϊκού, με μήνυμα υπερ των καταλήψεων.

Εισαγωγικά αναφέρουν ότι, «Η παρέμβαση που πραγματοποιήσαμε είχε δύο σκέλη» και δηλώνουν ότι για την εισβολή και τους βανδαλισμούς στην Πρυτανεία, «Με αυτό το σκέλος δεν υπήρξε ιδιαίτερος θόρυβος .. πέρασε στα ψιλά». Παραθέτουν την εκδοχή ότι «..όλος ο θόρυβος, αφορούσε την οπτικοποίηση του εκφοβισμού και της γελοιοποίησης ενός εκπροσώπου..» καθώς αναφέρονται στην σοκαριστική επίθεση κατά του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

.. «Δε θεωρούμε ότι είναι βασανιστήριο και διαπόμπευση τα ελάχιστα δευτερόλεπτα εκφοβισμού και γελιοποίησης ενός αστού γραφειοκράτη με θέση ευθύνης … Εμείς κατανοούμε λοιπόν ότι η φωτογραφία είναι ίσως σοκαριστική γιατί απεικονίζει έναν άνθρωπο που αγωνιά. Όμως θα πρέπει να κατανοήσουν κι αυτοί ότι δεν είναι ένας οποιοσδήποτε άνθρωπος. Ανήκει στην τάξη των ισχυρών.. »

Τα επικηρυγμένα μέλη της οργάνωσης σε κάθε τόνο υποστηρίζουν ότι στόχος τους ήταν ο εκφοβισμός, όχι μόνο του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ αλλά και «των ομοίων του», καθώς αποδίδουν την ενέργειά τους, σε «..πρακτική της παρουσίασης του ανθρώπινου προσώπου της εξουσίας φοβισμένου και καταβεβλημένου, αποκαθηλωμένου από τη συνηθισμένη αίγλη και κύρος των αξιωμάτων του, στοχεύει όχι μόνο στον εκφοβισμό του ίδιου αλλά και των ομοίων του. Υπάγεται στη λογική “χτύπα έναν να φοβηθούν εκατό”» και παραθέτουν έναν ιδιότυπο συλλογισμό ότι, «η γελοιοποίηση των ισχυρών δε συνιστά ούτε διαπόμπευση ούτε κανιβαλισμό άλλα (…) ένα όπλο που βάλει κατά του κύρους της εξουσίας», υποστηρίζουν μεταξύ άλλων.

Ενώ δεν παραλείπουν να αναφερθούν και στο “χώρο” των ομοϊδεατών τους, «..Θα παρακαλούσαμε πολύ για ψυχραιμία … Καθένας και καθεμιά από τη δική του οπτική … Από την εποχή που μοναρχοφασίστες και συνεργάτες περιέφεραν τα κεφάλια ανταρτών σε πλατείες μέχρι σήμερα που με εντολές των απογόνων τους, περιφέρονται οι αιχμάλωτοι σύντροφοι/σσες μας με αλεξίσφαιρα συνοδεία κουκουλοφόρων αστυνομικών. Θα αρκεστούμε να πούμε πως πάει πολύ να μιλάτε για διαπόμπευση … υπήρξαν πολλοί όμως είδαν το γνώρισαν το πρόσωπο του φόβου. Κι αυτό επειδή το είδαν», αναφέρουν μεταξύ άλλων στο κείμενο.