“Πρέπει να διασφαλίζονται οι συνθήκες σε Εισαγγελεις, Αστυνομικούς, Λιμενικούς απερίσπαστοι και χωρίς φόβο να επιτελούν το καθήκον τους”

Με αφορμή την επίθεση στο Κλιμάκιο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και στον εποπτεύοντα Εισαγγελέα Ανακοίνωση εξέδωσε η “Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων”.

“Η χθεσινή οργανωμένη επίθεση στο κέντρο της Αθήνας που είχε ως στόχο την αποτροπή νόμιμης κατ’ οίκον έρευνας σε υπόθεση ναρκωτικών ουσιών, με την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, φανερώνει το θράσος που επιδεικνύουν εγκληματικές ομάδες απαιτώντας πλέον ένοπλα την μη εφαρμογή του νόμου. Αναδεικνύει επίσης τις δομικές αδυναμίες της Πολιτείας να ανταποκριθεί στην αυτονόητη υποχρέωσή της να πατάξει το εμπόριο ναρκωτικών ουσιών που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας και φαλκιδεύει το μέλλον της νέας γενιάς.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να διασφαλίζονται εκείνες οι συνθήκες ώστε οι εισαγγελικοί λειτουργοί και οι αστυνομικές ή λιμενικές αρχές που διενεργούν τις έρευνες, να μπορούν απερίσπαστοι και χωρίς κανέναν φόβο για την σωματική τους ακεραιότητα να επιτελούν το καθήκον τους”.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ