Επανεκκίνηση για υποθηκοφυλάκεια και συναινετικές προσημειώσεις για τα δάνεια επανεκκίνησης από τις 27 Απριλίου

Τις υπηρεσίες για την κίνηση της αγοράς μέσω των δανείων που θα λάβουν οι επιχειρήσεις – μικρές και μεγάλες- και οι ιδιώτες για την επανεκκίνηση της αγοράς, ανοίγει το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Ο κύβος ερρίφθη και όπως αναφέρουν αξιόπιστες πληροφορίες (και υπό την αίρεση της συναίνεσης των ειδικών) στις 27 Απριλίου ανοίγουν τα υποθηκοφυλακεία και την επομένη 28 /04 όλα τα τμήματα που συνδέονται με τις εγγραφές προσημείωσης:

-Οι συναινετικές προσημειώσεις Πρωτοδικείων και Ειρηνοδικείων
-Οι ανακλήσεις προσημείωσης
-Οι συντηρητικές κατασχέσεις
-Οι δικαστικές μεσεγγυήσεις
Οι υπηρεσίες αυτές είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις δανειοδοτήσεις επιχειρήσεων και ιδιωτών και είναι φυσικά βασική προϋπόθεση για να πέσει ζεστό χρήμα

Το πλάνο «ξεκλειδώματος»
Θα ακολουθήσει η αποκατάσταση των δικαστικών διαδικασιών για την έκδοση αποφάσεων ασφαλιστικών μέτρων, με αρχική χρονική εκτίμηση γύρω στις 15 Μαΐου . Ταυτόχρονα τοποθετείται η λειτουργία των διοικητικών δικαστηρίων καθώς και οι διαδικασίες ενώπιον του Αρείου Πάγου και των Εφετείων. Εκεί οι δίκες θα διεξάγονται χωρίς τη φυσική παρουσία δικηγόρων. Ήδη, η ηγεσία του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με πληροφορίες έχει δώσει το «πράσινο φως» να λειτουργήσει το Ανώτατο Ποινικό και Πολιτικό Δικαστήριο κατά τα πρότυπα του ΣτΕ. Οι συνήγοροι θα καταθέτουν στην γραμματεία του δικαστηρίου, υπόμνημα που θα αναπτύσσουν τους νομικούς ισχυρισμούς και τις θέσεις τους, οι οποίοι θα λαμβάνονται υπόψη κατά τη διάσκεψη που θα πραγματοποιούν οι αρεοπαγίτες για την κάθε υπόθεση.
Τα προτελευταία στάδια της επανεκκίνησης θα περιλαμβάνουν επανέναρξη της λειτουργίας της τακτικής διαδικασίας ενώπιον των Μονομελών και Πολυμελών Ποινικών και Αστικών Δικαστηρίων ενώ η επανέναρξη της λειτουργίας των ποινικών δικαστηρίων της χώρας εντός του Ιουνίου θα σημάνει και την πλήρη άρση των μέτρων. Αυτό ωστόσο δεν συνεπάγεται ακριβώς την επιστροφή στην πρότερη κατάσταση καθώς θα ληφθεί πρόνοια ούτως ώστε η συνήθης εικόνα του συνωστισμού σε ορισμένα τμήματα να μην επαναληφθεί.

___________________________

* dikastiko.gr