Μενίδι: Το γλέντι των Ρομά το βράδυ της Ανάστασης, διέκοψε η ΟΠΚΕ και δέχθηκαν επίθεση και ύβρεις (video)

Την επίθεση, τις ύβρεις και τη γενικότερη αντικοινωνική συμπεριφορά τους στον καταυλισμό του Μενιδίου σε βάρος των Αστυνομικών κατέγραφαν οι Ρομά

Η οριζόντια εφαρμογή της απόφασης για απαγόρευση στις συναθροίσεις και στο συνωστισμό- όπως έχει αποδειχτεί -οι Ρομά δεν έχουν καμία πρόθεση να ακολουθήσουν τις οδηγίες της Πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Νέο περιστατικό στον καταυλισμό των Ρομά στην περιοχή της Αυλίζας στο Μενίδι.

Η παρουσία των Αστυνομικών στον καταυλισμό , μετά από καταγγελία για διατάραξη και άσκοπους πυροβολισμούς το βράδυ της Ανάστασης, προκάλεσε την αντίδραση των Ρομά, καθώς ήθελαν να συνεχίσουν ανενόχλητοι το .. “γλεντάκι” εν μέσω κορωνοϊού. Με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς ακραίες ύβρεις και ρίψεις αντικειμένων κατά των περιπολικών οι Ρομά  παράλληλα κατέγραφαν τις ενέργειές τους, και στη συνέχεια προχώρησαν σε ανάρτηση του καταγεγραμμένου περιστατικού στα κοινωνικά δίκτυα.

Η ΟΠΚΕ συνοδεία της Ομάδας ΔΡΑΣΗ προχώρησε σε έξι συλλήψεις για διατάραξη και για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού και σε τρεις συλλήψεις επιπλέον με την κατηγορία για απείθεια, αντίσταση και εξύβριση κατά των Αστυνομικών. Αν και έγινε έρευνα όπλα δεν εντοπίσθηκαν.

Όλες τις ημέρες εφαρμογής των αυστηροποιημένων μέτρων όπως είχαν επιβληθεί από την επίσημη Πολιτεία, σε περιοχές της Δυτικής Αττικής όπου διαμένουν Ρομά, η Αστυνομία είχε έντονη παρουσία καθώς τα γλέντια και τα “οικογενειακά μαζέματα” ήταν με κάθε αφορμή στην καθημερινότητα των διαβιούντων στους καταυλισμούς.