Επαφες και διασυνδεσεις του Αφγανου, με ΤΟ και αντιεξουσιαστες εξεταζει η ΔΑΕΕΒ

Το ρόλο του Αφγανού λαθρομετανάστη ερευνούν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, καθώς εξετάζεται να «μετέφερε» υλικά, για κατασκευή εκρηκτικών και εμπρηστικών μηχανισμών.

Ο Αφγανός σε ερωτήσεις των αστυνομικών τηρεί του συνωμοτικούς κανόνες του αντιεξουσιαστικού χώρου και δηλώνει μη συνεργάσιμος για  απαντήσεις που του έχουν υποβληθεί.

Μετεφερε 78 κοινούς πυροκροτητές, δύο φιαλίδια βουτανίου των 190 gr, καμινέτο, δύο τεμάχια βραδύκαυστο πυραγωγό φυτίλι, δύο αναπτήρες και στουπί.

Η κατοχή εγγράφου χορήγησης ασύλου απο τον Αφγανό κατά τη σύλληψή του, κατά την  παράνομη είσοδο του σε Δομή της Ξάνθη (10/01 2017) στα στοιχεία ταυτότητας, με όνομα AHMADI και επίθετο NASIR, και ημερομηνία γέννησης την 11η Νοεμβρίου 1998 τον αποδίδουν ηλικιακά σε 20άχρονο. Ωστόσο εμφανισιακά παραπέμπει σε άνδρα περίπου 30ετων, κι εχει ζητηθει σχετικη εξεταση απο ιατροδικαστή. Ο Αφγανός τουλάχιστον τέσσερις φορές, εείχε συλληφθεί για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, για παράνομη είσοδο στη χώρα, δηλώνοντας διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας και έτη γεννήσεως.

Η άμεση «αντίδραση» του αντιεξουσιαστικού χώρου ερευνάται από τη ΔΑΕΕΒ

Η μη κατοχή κινητού και η στάση που τηρεί παραπέμπουν σε “συνομωτικό κανόνα” και επιτρέπουν την εκτίμηση ότι ο Αφγανός “εξυπηρετούσε” ομάδες του ένοπλου αντάρτικου πόλης μεταξύ ατόμων του “χώρου”   με τους οποίους συναναστρέφεται, καθώς με αυτόν τον τρόπο περνούσε τους ελέγχους της Αστυνομίας.

Σε βάρος του Αφγανού σχηματίστηκε δικογραφία από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εν έχει ενημερωθεί Interpol και ΕΥΠ, και παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε κύρια Ανάκριση.