Αντιτρομοκρατική: Σύλληψη Αφγανού λαθρομετανάστη, σε τσάντα μετέφερε επτά πυροκροτητές- “Σύντροφο” τον χαρακτηρίζουν αντιεξουσιαστές

Σύλληψη Αφγανού λαθρομετανάστη στο κέντρο της Αθήνας. Η Αντιτρομοκρατική ερευνά επαφές του με άτομα του αντιεξουασιαστικού χώρου.

Ο Αφγανός λαθρομετανάστης, προσήχθη καθώς εντοπίσθηκε να μη φέρει χαρτιά νόμιμης παραμονής στη χώρα, και συνελήφθη από πλήρωμα της Άμεσης Δράσης στο Λόφο Λυκαβηττου, ύστερα από καταγγελία για απομάκρυνσή του από εστιατόριο χωρις να πληρώσει το γεύμα του.

Όπως διακριβώθηκε ο Αφγανος λαθρομετανάστης, ηλικίας 25-30ετων, είχε συλληφθεί στο παρελθόν για παράνομη διαμονή στη χώρα, καθώς έχει καταγραφεί επανειλημμένα από αστυνομικές υπηρεσίες για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. Όπως προέκυψε κάθε φορά δήλωνε πλαστά στοιχεία ταυτότητας, τουλάχιστον τέσσερις καρτέλες στοιχείων που αντιστοιχούν στο ίδιο άτομο έχουν προκύψει κατά την εξακρίβωση των στοιχείων του, ενώ έχει εκδοθεί στα στοιχεία του απόφασης για χορήγηση ασύλου σε αίτηση πρώτου βαθμού.

Κατά τη σύλληψή του τα δακτυλικά του αποτυπώματα εισήχθησαν στη βάση δεδομένων της INTERPOL

Ο Αφγανός, διαβιούσε παράνομα σε καταληψεις αντιεξουσιαστών και “αλληλέγγυων”, που παρεχουν παρανομα κατάλυμα σε λαθρομετανάστες, και περιφερόταν ως άστεγος στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε τσάντα του Αφγανού, βρέθηκε να κατέχει  περισσότεροι από 50 πυροκροτητές- ηλεκτρικούς και ηλεκτρονικούς – και τρία γκαζάκια, με τα ευρήματα να θέτουν άμεσα εμπλεκόμενη Αρχή την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Εξεταζεται η συμμετοχή του σε ενέργειες καθώς και οι επαφές του με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και του “αντάρτικου πόλης”, χωρίς να δίνει απαντήσεις σε στοχευμένες ερωτήσεις του Αντιτρομοκρατικού επιτελείου.

Για τη σύλληψη του Αφγανού λαθρομετανάστη λαμβάνει ενημέρωση και η ΕΥΠ

Ιδιαίτερο “ενδιαφέρον”, στη σύλληψη του Αφγανού λαθρομετανάστη, προκαλεί ανάρτηση σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου (27/01-22.47). Με τίτλο “Επείγον Ενημέρωση προσαγωγή συντρόφου” στην ανάρτηση, μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι, “ενώ είχαμε περιφρούρηση γειτονιάς έγινε προσαγωγή συντρόφου 19αχρονου αλλοδαπού, του οποίου δε γνωρίζουμε στοιχεία (επίθετο)”…, πριν την οποιαδήποτε δημοσιοποίηση των Αρχών.

Ο Αφγανός ανακρίνεται στην Αντιτρομοκρατική. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.