Έντονη ενόχληση στο Αρχηγείο για το θυρεό της ΕΛΑΣ στη Γαλλίδα Δήμαρχο του Παρισιού από τον Υπαστυνόμο της ΔΑΔΑ

Ο θυρεός της Ελληνικής Αστυνομίας ως δώρο στην Δήμαρχο του Παρισιού απο Αστυνομικούς μέλη της Δράσης Αστυνομικών, έχει προκαλέσει έντονη όχληση στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Στο Παρίσι διεξάγεται το 8ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΛΟΑΔ Αστυνομικών με εκπροσώπηση και από την Ελλάδα από Αστυνομικούς μελη της ΔΑΔΑ μεταξύ των οποίων ο ακτιβιστής Τροχονόμος Φωτεινός Παγιαυλας και ο Υπαστυνομος Μιχάλης Λωλης καθώς και μέλη του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ

Με ανάρτηση της, η ελληνική αποστολή Αστυνομικοί της ΕΛΑΣ- μελη της ΔΑΔΑ– και ο Υπαστυνόμος Α΄ του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, Μιχάλης Λώλης, ως “Single member of Greece” του Οργανισμού EGPA, ενημέρωσαν για την παρουσία τους στο Συνέδριο, και παρέθεσαν σχετικό φωτογραφικό υλικό.

FB_IMG_1530230620687

“Τον θυρεό της Ελληνικής Αστυνομίας δωρίσαμε στην Δήμαρχο Παρισιού HIDALGO Anne τα μέλη της Δράσης Αστυνομικών.

Με τη σημερινή δεξίωση στο Δημαρχείο του Παρισιού, παρουσία της Ηγεσίας της Γαλλικής Αστυνομίας, άνοιξαν οι εργασίες του 8ου Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΛΟΑΔ Αστυνομικών, το όποιο φιλοξενείται στους χώρους του δημαρχιακού μεγάρου”, ανέφεραν χαρακτηριστικά στξ σχετική ανάρτηση, συνοδεύοντάς την, με φωτογραφικό υλικό.

FB_IMG_1530230681946

Το Nantiareport.gr έλαβε γνώση για τη σχετική ανάρτηση, ως αποδέκτης εγγραφής καταγγελίας Αστυνομικού- τα στοιχεία του οποίου βρίσκονται στη διάθεσή μας- εκφράζοντας την έντονη όχληση του για τις κινήσεις στελεχών της ΕΛΑΣ μελών της ΔΑΔΑ, χωρίς να έχουν σχετική εξουσιοδότηση από το Αρχηγείο του Σώματος, να εκφράζουν αποκλειστικά την προσωπική τους αποψη ως επίσημη θέση της ΕΛΑΣ.

…”Δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί με τη συμπεριφορά του το στέλεχος της ΕΛΑΣ, καθώς πρόσφατα χωρίς καμία εξουσιοδότηση και επίσημη ανάθεση, ο Υπαστυνόμος της Κρατικής, ζήτησε “συγγνώμη” ως εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ στο gay pride χωρίς κανένα θεσμικό ρόλο.
Σε οποιονδήποτε άλλο Αστυνομικό είχε υποπέσει σε αντίστοιχα παραπτώματα και με τις ενέργειες του προκαλούσε το Σώμα, θα είχε κινηθεί ήδη η πειθαρχική διαδικασία που προβλέπεται, στην περίπτωση ωστόσο αυτή, ο Υπαστυνόμος χαίρει “ιδιαίτερης ασυλίας”, όπως και πριν δυο χρονια (2016). Ο νεαρός – τοτε- Υπαστυνόμος, παρακάμπτοντας την ιεραρχία και τους προβλεπόμενους κανόνες αναφοράς υπηρεσιακού αιτήματος, υπέβαλε αίτημα απευθείας στον τότε Αρχηγό του Σώματος, συμμετοχής του ως Ελληνας ΛΟΑΤΚΙ Αστυνομικός στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο ΛΟΑΤΚΙ Αστυνομικών της Ολλανδίας, για κάλυψη των εξόδων μετάβασης και διαμονής του, ενέργεια που προκάλεσε εντολή για διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου σε βάρος του.

Ο Υπαστυνόμος, συνοδευόμενος από μέλος και σύμβουλο των ΛΟΑΤ, επισκέφτηκε στέλεχος της πολιτικής ηγεσίας ζητώντας την ακύρωση του ελέγχου και επικύρωση του αιτήματος του, λαμβάνοντας και το ποσό της κάλυψη των εξόδων μετάβασης και διαμονής, περίπου #€1.500.
Αν κανένας Αστυφύλακας έκανε delivery εκτός υπηρεσίας για να αυξήσει το οικογενειακό του εισόδημα στην ανατροφή των παιδιών του, καθώς οι περικοπές στους μισθούς μας δε μας επιτρέπουν- σε κάποιες περιπτώσεις συναδέλφων -ούτε την αξιοπρεπή διαβίωση, θα ήταν ήδη πειθαρχικά ελεγκταίος  απο τη ΔΕΣΥ και σε διαθεσιμότητα, με το ερώτημα της αποταξης… ΠΑΡΟΥΣΑ και η ΕΛΑΣ λοιπόν”..

Σύμφωνα με πληροφορίες απο Αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr, η ανάρτηση της ΔΑΔΑ για την προσφορά του θυρεού της ΕΛ.ΑΣ στη Δήμαρχο του Παρισιού, προκάλεσε έντονη ενόχληση στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Όπως επισημαίνει Ανώτατος Αξιωματικός της ΕΛΑΣ, στο Nantiareport.gr, …”ο θυρεός της ΕΛΑΣ προσφέρεται στα εθιμοτυπικά δώρα από τον εκάστοτε Αρχηγό του Σώματος σε ένδειξη ευχαριστίας στον αποδέκτη. Δεν υπήρχε σχετική απόφαση του Αρχηγείου ούτε προηγούμενη ενημέρωση για την συγκεκριμένη κίνηση και καμία εξουσιοδότηση στα μέλη του συγκεκριμένου Σωματείου/ΜΚΟ να προσφέρουν το θυρεό της ΕΛΑΣ στη Δήμαρχο του Παρισιού. Αν ο οποιοσδήποτε εκ του Σώματος προσδοκούν να εξελιχθούν στη θέση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ έχουν πολλά χρόνια υπηρεσίας να διανύσουν και βαθμούς να λάβουν μέχρι του Αντιστρατηγου της ΕΛΑΣ, εκτός και οι βλέψεις τους δεν περιορίζονται στο Σώμα της ΕΛΑΣ”, σχολιάζει δεικτικά, ο Ανώτατος Αξιωματικός του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.