“Παρούσα” ..η ΔΑΔΑ των ΛΟΑΤΚΙ Αστυνομικών στο Gay Pride (video)

Με ανάρτηση στα Κοινωνικά Δίκτυα η “ΔΑΔΑ”, που υποστηρίζεται από gay Αστυνομικούς, παρουσίασε τη συμμετοχή της, οταν ανέβηκαν στην εξέδρα του gay pride.

“Παρούσα” όπως ήταν το σύνθημα του gay Pride που ολοκληρώθηκε (09/06) δήλωσε και το Σωματείο για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ Αστυνομικών, ως «Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου» που εγκρίθηκε πριν μολις ενα μήνα από το Ειρηνοδικείο Αθηνών.

Ο Αστυνόμος της Κρατικής Ασφάλειας/ ΔΑΑ, Μιχάλης Λώλης, συνοδευόμενος και από μέλη της “ΔΑΔΑ” -μεταξύ των οποίων τον Αντιπρόσωπο της Ένωσης Αστυνομικών Αθήνας, της Τροχαίας Φωτεινό Παγιάυλα και τον Εκπρόσωπο Τυπου του Σωματείου- στο χαιρετισμό του στο κοινό που είχε συγκεντρωθεί να συμμετάσχεις στην εκδήλωση,  μιλήσε για την Αστυνομία που εκπροσωπεί και συμμετέχει στο gay Pride.

Με τη γλώσσα του σώματος να λέει Περισσότερα, ο Αστυνόμος της Κρατικής Ασφαλειας απευθύνθηκε στο κοινό, “..είμαστε Έλληνες Αστυνομικοί” ανέφερε και πήρε μια βαθιά ανάσα.. “Είναι μεγάλη μας τιμή που είμαστε σήμερα εδώ και σας ευχαριστούμε πάρα πολύ, γι αυτή την υπέροχη υποδοχή και αποδοχή. Είμαστε εδώ για να ζητήσουμε ένα όραμα από κοινού, συμπερίληψης, ισότητας και προάσπισης της LGBT Κοινότητας απο την Ελληνική Αστυνομία, μέσα στην Ελληνική κοινωνία. Αν μπορούσα ως Ελληνας Αξιωματικός, να ζητήσω συγγνώμη απο την LGBT Κοινότητα, για την ομοφοβία και τρανσφοβία της Αστυνοµίας σε βαρος σας, θα το έκανα. Όμως προσωπικά, και συνάδελφοί μου εδώ σήμερα, γι αυτό το λόγο είμαστε σήμερα εδώ, σας ζητούμε μια βαθιά συγγνώμη και σας υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε τα πάντα για να αλλάξει η Ελληνική Αστυνομία, για να αλλάξει η Ελληνική Κοινωνία. Είμαστε ισότιμοι. Ευχαριστούμε πάρα πολύ για όλα..” ανέφερε ο Αστυνόμος της Κρατικής Ασφαλειας Μιχάλης Λώλης, και με βαθιά υπόκλιση, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της “ΔΑΔΑ” κατέβαλαν από την εξέδρα.

Σε ανάρτησή της η “ΔΑΔΑ” στα Κοινωνικά Δίκτυα αναφέρει:

“- Πάει χάλασε ο κόσμος, η Αστυνομία στο Athens Pride.
-Ακριβώς, ο κόσμος σας χάλασε και φτιάχνουμε καινούργιο, καλύτερο.
Ο καθένας διαλέγει τη θέση του στην Ιστορία και κάποιοι ανήκετε στο παρελθόν.
Τα LGBT Δικαιώματα είναι Ανθρώπινα Δικαιώματα και η Αστυνομία θεματοφύλακας και συμπαραστάτης τους.

#AthensPride2018 #PoliceActionForHumanRights
#LGBTpoliceAction #EuropeanLGBTpoliceAssociation”

Ενω παραθέτουν και το σχετικό βιντεοληπτικό υλικό- απομαγνητοφώνηση των όσων ειπώθηκαν αναφέρονται στο κείμενο- το οποίο υπόκειται σε κανόνες δικαιωμάτων σύμφωνα με τους διαχειριστές.

Για την ΕΛ.ΑΣ ωστόσο, οπως επισημαίνεται στο Nantiareport.gr, η επίσημη θέση της, εκφράζεται αποκλειστικά και μόνο από τους δύο Αξιωματικούς που έχουν τεθεί και εκτελούν χρέη Εκπροσώπου Τύπου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ και στις και τόπους Διευθύνσεις Αστυνομιας από τους Αξιωματικούς που έχουν διατεθεί σε αντίστοιχες θέσεις και η θέση ηβοποια εκφράστηκε στο Gay Pride από τον Αστυνόμο της ΕΛ.ΑΣ, ως προσωπική του άποψη εκλαμβάνεται και δεν εκφράζει επίσημη θέση της Αστυνομίας.