Έντονες αντιδράσεις απο τη δήλωση Τόσκα: “Κατήργησα τη ΔΕΛΤΑ γιατί ήταν μπαχαλάκηδες”

Προσκεκλημένος σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή ο τέως Υπουργός διατύπωσε θέση εξισώνοντας τους Αστυνομικούς της πρώην επιχειρησιακής μονάδας της ΕΛ.ΑΣ με …”μπαχαλακηδες” προκάλεσε κοινωνικοπολιτικές αντιδράσεις.

“Η τοποθέτηση του τέως Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νικου Τοσκα έχει προκαλέσει τη βάση της ΕΛ.ΑΣ με επιφύλαξη των νόμιμων δικαιωμάτων μας”, επισημαίνουν χαρακτηριστικά Σστο NantiaReport.gr, πρώην υπηρετούντες στη ΔΕΛΤΑ.

“Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Νίκος Τοσκας εκφράζεσαι με αυτές τις θέσεις, άλλωστε ηταν η πρώτη του πράξη ως Υπουργός η κατάργηση της ΔΕΛΤΑ, που είχε ως αντικείμενο περιπολίες στα Εξάρχεια. Ωστόσο σε μια περίοδο που οι Αστυνομικοί κατ’ εντολή της ηγεσίας τους, επιχειρούν σε αποκατάσταση της τάξης και επαναφορά της κοινωνικής ειρήνης, η δήλωση πολιτικού και διατελέσαντα στην ηγεσία του Προστασίας του Πολίτη θέτει σε κίνδυνο τη ζωή ενστόλων μάχιμων Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ”, επισημαίνουν στο Nantiarepor.gr οι Αστυνομικοί της πρώην ΔΕΛΤΑ .

Ο Νίκος Τόσκας χαρακτήρισε τους Αστυνομικούς της ΔΕΛΤΑ, «μπαχαλάκηδες του κράτους»

Ήταν η αδιανόητο δήλωση με απαξιωτικά σχόλια για τους Αστυνομικούς στην οποία προχώρησε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, που προκάλεσε τα σχόλια των Αστυνομικών και πολιτικές αντιπαραθέσεις.

«Εγώ την κατήργησα γιατί ήταν ομάδα μπαχαλάκηδων από την μεριά του κράτους» υπεραμύνθηκε της θέσης του ο πρώην Υπουργός προσκεκλημένος στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1. Αυτή του η σταση προκάλεσε έντονη αντίδραση στους παριστάμενους,  με το βουλευτή της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη να τον εγκαλεί να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη, εμμένοντας ο Νικος Τόσκας στις θέσεις του, «απόδειξη ότι τώρα δεν μπόρεσαν να φτιάξουν ομάδα ΔΕΛΤΑ».

Δημοσχάκης: Η πράξη του Τόσκα να καταργήσει τη ΔΕΛΤΑ θα μείνει στην ιστορία

Ο πρώην Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και Βουλευτής της ΝΔ, Τάσος Δημοσχάκης, στον «ΘΕΜΑ 104,6», επεσήμανε ότι η ομάδα είχε συσταθεί επί των ημερών του, μετά από μελέτη για τη μηχανοκίνητη αστυνομία, το 2006, με στόχο να υπάρχει δίκυκλη αστυνόμευση στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Σημείωσε οτι, «ο ανθός της ΕΛΑΣ τότε, που κατείχε δίπλωμα οδήγησης μοτοσικλέτας, διατέθηκε στα κεντρικά της Αθήνας» επεσήμανε αναφορικά με την στελέχωση της ΔΕΛΤΑ . «Αγαπήθηκαν από την κοινωνία, άμεσα κατάφεραν καίρια πλήγματα προς αυτούς που παραβίαζαν τον νόμο, ασκούνταν στη βία και αγαπήθηκαν», επεσήμανε και πρόσθεσε, «Πιστεύω ότι η πράξη του θα μείνει στην ιστορία, το να χαλάσει κανείς είναι εύκολο. Χάλασε μια ομάδα που ονόμαζα υπερταξιαρχία», ανέφερε για τις αποφάσεις του τότε Υπουργού Προστασίας του Πολίτη επί ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Τόσκα.