Ένταση με μολώτοφ στην πορεία φοιτητών και μαθητών στο ύψος του Συντάγματος

Μολώτοφ κατά διμοιρίας, στην πορεία που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας, από μαθητές και φοιτητές

(04/11-1245) Η πορεία συνεχίζεται με την κεφαλή να βρίσκεται στη συμβολή της Πανεπιστημίου με την οδό Ιπποκράτους. Σε όλο το μήκος της πορεία κουκουλοφόροι προκαλούν βανδαλισμούς και φθορές σε καταστήματα και προσόψεις. Εντολή Κέντρου προς τις αστυνομικές δυνάμεις να μην εμπλακούν με τους ταραξίες. Ενώ σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται τα Αστυνομικά Τμήματα του κέντρου -Ομόμοια ςκαι Εξαρχείων- με την πορεία να διέρχεται από Χαυτεία (περιοχή Ομόνοιας στο κατέβασμα της Πανεπιστημίου) ενώ σε μικρότεροα μπλοκ με τα άτομα να μεταφέρουν σακίδια και αντικείμενα (μπάζα) που έχουν αποσπάσει από τις φθορές που έχουν προκαλέσει στη διαδρομή, η πορεία κινείται προς την ΑΣΟΕΕ και Εξάρχεια.

Από το μπλοκ των διαδηλωτών, ομάδα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, επιτέθηκαν με διδοχικές ρίψεις μολώτοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά της Βουλής. Με εντολή Κέντρου προς τα πληρώματα , τα δίκυκλα και τις πεζές να αποφεύγουν την περιοχή του Συντάγματος, καθώς (04/11-12.30) προκλήθηκε ένταση στο σημείο.

Περίπου 1000άτομα -συμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ- συμμετέχουν στην πορεία που πραγματοποιούν μαθητές και φοιτητές στο κέντρο της Αθήνας, καθώς αντιδρούν στις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας  για την κατάργηση του ασύλου, την επαναφοράς της βάσης του 10 και της τράπεζας θεμάτων, καθώς επίσης την άμεση σύνδεση των ΑΕΙ με τη ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Η πορεία από τα Προπύλαια κατευθύνεται προς τη Βουλή

Λόγω της πορείας από το πρωί βρίσκονται Τροχονόμοι σε κομβικά σημεία ενώ θα έχουν προγραμματισθεί έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις , κατά τη διάρκεια της πορείας, στο κέντρο της Αθήνας.

Από νωρίς το πρωί (04/11-9:30) άτομα του χώρου και αλληλέγγυοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ αντίδραση στην εκκένωση της κατάληψης «Βανκούβερ»