Π.Αρεως: Επιχείρηση εκκένωσης κτηρίου υπο κατάληψη

Στα επεισόδιο που προκάλεσαν κουκουλοφόροι με ορμητήριο την ΑΣΟΕΕ η Αστυνομία παρέμεινε παρατηρητής. Το πρωί ωστόσο με φορτηγά του Δήμου δυνάμεις αναπτύχθηκαν περιμετρικά σε υπό κατάληψη κτίριο δίπλα στην ΑΣΟΕΕ, ενω προχώρησε σε προσαγωγές.

Το κτίριο στη συμβολή των οδών Μαυρομματαίων και Δεριγνύ ανήκει στην ΑΣΟΕΕ και τελούσε υπό κατάληψη τα τελευταια 15 χρόνια, την οποία ανέφεραν ως κατάληψη “Βανκούβερ Απαρτμάν”. Οι Αστυνομικοί προχώρησαν σε τέσσερις συλλήψεις, μια γυναικα και τρεις αλλοδαποί- δύο άνδρες και μια γυναίκα, οι οποίοι προσήχθησαν στη ΔΑΑ.

Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για “διατάραξη οικιακής ειρήνης” και παράβαση του νόμου “περί εξαρτησιογόνων ουσιών” καθώς εντός του κτιρίου βρέθηκε και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης .

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το κτήριο υπό κατάληψη αποτέλεσε «καβατζα» των ταραξιών στα πρόσφατα επεισόδια στην Πατησίων. Σύμφωνα με πληροφορίες η εντολή εκκένωσης φέρεται να ήταν αίτημα της Πρυτανείας του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Ενώ ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στην πλατεία Βικτωρίας άτομα τους αντιεξουσιαστικου χώρου συγκεντρώθηκαν σε παράταση διαμαρτυρίας. Μεταξύ των ταραξιών άτομα αναγνώρισαν τον Κοσμήτορα της ΑΣΟΕΕ, διερχόμενο και του επιτέθηκαν, τραυματίζοντας τον στο πρόσωπο. Εκτίμηση από Αστυνομικές πηγές αποδίδει την επίθεση των αντιεξουσιαστών σε βάρος του Πανεπιστημιακού, στο ενδεχόμενο να τον συνέδεσαν με την αστυνομική επιχείρηση στο υπό κατάληψη κτίριο δίπλα από την ΑΣΟΕΕ.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, κι ενώ ΔΧΦ μετέφερε τσιμεντολιθους για να σφραγισουν το κτήριο,  άγνωστοι επιτέθηκαν στον οδηγό επί της Πατησίων, στο ύψος της οδού Μηθύμνης, και του έκλεψαν το κλειδί του οχήματος.

Στο σημείο μετακινήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις, με τον οδηγό να αναμένει το εφεδρικό κλειδί του οχήματος  για να συνεχίσει το δρομολόγιο. Μετά το περιστατικό όλα τα οχήματα που συνδράμουν στην εκκένωση του υπό κατάληψη κτίριο, μεταβαίνουν στο σημείο με τη συνοδεία περιπολικών.