Ένταση και εντολή στους Αστυνομικούς για τήρηση της απαγόρευσης- Επεισόδια, χημικά και προσαγωγές

Στο κέντρο της Αθήνας από το πρωί έχει διακοπεί η κυκλοφορία των τροχοφόρων ενώ κατά παράβαση των απαγορεύσεων έχουν πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ- ΠΑΜΕ και ΜεΡΑ25 και ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, με προσαγωγές από την Αστυνομία

Σε περισσότερες από 100 προσαγωγές προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις σε σημεία της Αθήνας, και βεβαίωσαν παραβάσεις της απαγόρευσης συναθροίσεων, ενώ σοβαρό επεισόδιο από μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, με μία σύλληψη, σημειώθηκε σε επίθεση κατά Αστυνομικών στα Σεπόλια. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια, ενώ νωρίτερα αφέθηκαν ελεύθεροι οι επτά προσαχθέντες από την οδό Πανεπιστημίου, από τη συγκέντρωση μελών του ΚΚΕ.

(17/11-16.50) Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στις οδούς Πατησίων, Πανεπιστημίου και Σταδίου στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

(17/11- 16.30) Αντιεξουσιαστές συντεταγμένοι σε μπλοκ επιχείρησαν να κινηθούν σε πορεία από το Σκοπευτήριο Καισαριανής. Οι Αστυνομικοί σε επιχειρησιακό σχεδιασμό και με είσοδο εντός του Σκοπευτηρίου  περιόρισαν τους νεαρούς οι οποίοι να παραμένουν στο χώρο.

(17/11-16.00) Ένταση στο Σταθμό Λαρίσης, με περίπου 100 μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΠΕΝΕΝ όταν επιχείρησαν να κινηθούν σε πορεία προς το Μεταξουργείο. Τα ΜΑΤ τους απώθησαν ενώ έγινε ρίψη νερού από την αύρα και παραμένουν στο σημείο προσυγκέντρωσης.

(17/11-15.20) Ένταση επικρατεί στην Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διεξαγωγή της συγκέντρωσης μελών και στελεχών του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και του ΠΑΜΕ . Σε χρήση χημικών προχώρησαν οι Αστυνομικοί και ρίψεις νερού από αύρα και ρίψεις κρότου λάμψης σε απώθηση των συγκεντρωμένων.

(17/11-15.00) Στην πλ. Καραϊσκάκη, η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγές, με την ένταση να μεταφέρεται και στο Μεταξουργείο, όπου και εκεί οι Αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές. Με εντολή της ΕΛΑΣ, το ΜΕΤΡΟ δεν πραγματοποιεί επιβίβαση- αποβίβαση στο Σταθμό “Μεταξουργείο”, λόγω των επεισοδίων που είναι σε εξέλιξη.

(17/11- 14.39) Ένταση σε επεισόδια με χημικά και κρότου λάμψης από την Αστυνομία και ρίψεις νερού από την αύρα στους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Από το πρωί (17/11) και κατά παράβαση της απαγόρευσης συγκεντρώσεων και πορειών (από τις 15-18/11) μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ του ΠΑΜΕ από το ΜεΡΑ25 και ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, επιχειρούν να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις κατά παράβαση της σχετικής διαταγής για απαγόρευση όλων των εκδηλώσεων και πορειών (από 15- 18/11) την οποία υπογράφει ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τα γεγονότα του ’73 στο Πολυτεχνείο. Σε όλους όσοι προσάγονται, επιδίδεται πρόστιμο €300 κατά παράβαση των μέτρων υγειονομικής προστασίας και της απαγόρευσης που έχει εκδοθεί.